Het opnieuw afgelasten van Kerstmarkten is een politiek teken van onvermogen

Door: Redactie PP.

De meest recente afgelastingen van kerstmarkten https://philosophia-perennis.com/2019/12/13/weihnachtsmaerkte-vom-heimatlichen-wohlfuehlort-zum-symbol-der-verlorenen-inneren-sicherheit/ in Beieren en Saksen stuiten in burgerlijke kringen op kritiek. Voor de Bürgerlich Freiheitlichen Aufbruch (BFA https://philosophia-perennis.com/2021/04/27/meilenstein-im-liberal-konservativen-lager-buergerlich-freiheitlicher-aufbruch-bfa-gruendet-verein/_), de recente vergaderingsbeweging van Burgerlijke krachten. zijn deze maatregelen een aanwijzing van het politieke falen in de bestrijding van de pandemie.

“Dat de politiek na bijna twee jaar pandemie opnieuw overgaat tot contactuele beperkingen en het snijden in elementaire grondrechten, is een capitulatieverklaring. Het is de politiek verantwoordelijken nog steeds niet gelukt om de kwetsbare delen van de samenleving beter te beschermen.

Nalatige concepten om dokters en verplegend personeel te ontlasten, ontbreken hoe dan ook, een overtuigend test- en vaccinatieconcept is niet in zicht”, constateert de BFA-voorzitter Wolfgang Kaiser (44).

Kerstmarkten ook bij hoge besmettingsaantallen mogelijk

De BFA wijst erop, dat organisatoren en gemeenschappen allang concepten hebben ontwikkeld om in tijden van hogere aantallen besmettingen niettemin kerstmarkten mogelijk te maken. Door de beslissing van de deelstaatregeringen in Beieren en Saksen zijn ze nu gedupeerd. Bij de BFA ziet men de afgelasting van de markten tevens als vernietigend voor de kraambezitters die alweer met economisch drastische tegenslagen te maken krijgen.

“Vele kraambezitters zullen dat niet overleven. De markten zouden onder de blote hemel hebben plaatsgehad. De mensen lopen van kraam naar kraam, die hun afstanden hebben vergroot” aldus Kaiser. “Het christelijke Avondland is meer dan alleen kerk. Men kan de burgers geen tweede jaar op rij de traditionele Kerstmarkt afnemen. Waar is het voordeel ten opzichte van 2020, toen niemand nog was gevaccineerd? Juist in de tijd van Corona met al haar lasten hebben de burgers tradities en ontmoetingsmogelijkheden nodig om op de been te blijven.”

Ook Friedrich Merz laat niet zonder meer zien waarvoor hij staat

Uit het oogpunt van de BFA is het symptomatisch, dat deze afgelastingen werden verordend door de door de CDU geleide deelstaatregeringen en leidende leden van de CDU zoals Friedrich Merz, Norbert Röttgen of Helge Braun, die zich momenteel opwerpen voor het voorzitterschap van de CDU, hier niet helder en kritisch laten weten, waarvoor zij staan.

Kaiser: “Wij zien, dat op vrijheid gebaseerde overtuigingen ook onder een nieuwe leiding voor de partijen binnen de CDU niet langer ‘leitmotive’ zullen zijn. Wie zich niet duidelijk uitspreekt voor vrijheid en eigen verantwoordelijkheid en het nalaat, om daartoe geëigende politiek te bedrijven, is niet langer een geëigende vertegenwoordiger van de burgerlijk-liberaal-conservatieve idealen en waarden.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/11/21/neue-absage-von-weihnachtsmaerkten-ist-ein-politisches-armutszeugnis/