Pervers: Zo viert de elite van Oostenrijk de harde Lockdown

Door: David Berger.

Terwijl het gepeupel met uitgaansverbod in de Lockdown zit, viert de heersende klasse in de ORF een Corona-party “voor het goede doel” – alleen maar een commentaar over een evenement, dat de Oostenrijkse bevolking momenteel vreselijk woedend maakt. En dit met recht.
“Licht in de duisternis” noemde het ORF-gala in Wenen, waaronder zich o. a. de nieuwe kanselier Alexander Schallenberg, President Alexander van der Bellen en vicepresident Werner Kohler zich bevonden, zichzelf.

Meedeinen, applaudisseren – zonder mondmasker, zonder minimum afstand

De over het algemeen opgewekte stemming bereikte haar hoogtepunt toen toen bij de song “Live is life” van de Oostenrijkse band “Opus” alle gasten opstonden, applaudisseerden en meedeinden – vanzelfsprekend zonder mondmaskers en zonder het aanhouden van de veiligheidsafstand – en dat in een gesloten ruimte!

Elmar Foster heeft de situatie zeer treffend beschreven: “De optiek had niet vernietigender kunnen zijn…. Ze provoceert zo ongeveer beelden van de “Dans op de vulkaan”: Zo ongeveer het Russische tsarenregime kort voor het uitbreken van de 1ste Wereldoorlog of aan de uitspraak van de Franse heerseres Marie-Antoinette: “Hebben ze geen brood? Dan eten ze toch gebak.” ( Bron: https://www.fischundfleisch.com/elmar-forster/verkommene-orf-gutmenschen-polit-eliten-tanzen-covid-ab-75327)

Knuffelen met Weense nachtclubeigenaar

Teneinde het geheel nog wat aan te dikken, liet Schallenberg zich na het Gala vereeuwigen met de eigenaar van een Weense nachtclub – ook hij opnieuw zonder monsmasker en zonder afstand

https://twitter.com/heimolepuschitz?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1464170019626139650%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fphilosophia-perennis.com%2F2021%2F11%2F26%2Fso-feiert-die-elite-oesterreichs-den-harten-lockdown%2F

Backstage ging het vrolijk verder

Überhaupt moet het, nadat de camera’s van het ORF waren uitgeschakeld,, backstage noch heftiger er aan toe gegaan zijn. OE24 https://www.oe24.at/oesterreich/chronik/neue-bilder-der-backstage-party-so-feierten-die-politiker/500625029 daarover: “Na het “Licht in de Duisternis”-gala vierden politici en vooraanstaanden in het Centrum van het ORF uitgelaten feest, zonder afstand en maskers – en dat, terwijl Oostenrijk zich in de Lockdown bevindt.”

Hier kan men reageerders op de sociale netwerken heen ongelijk geven, als ze woedend opmerken: “Het pleit niet voor onze samenleving, dat een dergelijke manifestatie in de hele constellatie van omstandigheden niet door een woedende Mob uiteen wordt gejaagd. Het zou niet alleen gerechtvaardigd zijn, zo langzamerhand wordt het zelfs een plicht.” En iemand uit het buurland: Hoeveel bewijs heeft men nog nodig dat het allemaal een farce is? Net als met Oudejaar 2020: Niemand mag feest vieren, alleen ZDF. Zijn wij nu soms mensen van de 2de of de 3de rang?

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/11/26/so-feiert-die-elite-oesterreichs-den-harten-lockdown/