Will Biden oorlog met Rusland?


De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft Woensdag na het NATO-overleg in de Letse hoofdstad Riga Rusland beschuldigd van voorbereidingen voor een aanval op de Oekraïne.


Door: Wolfgang Hübner.

Stel u voor, dat Rusland aan de USA het ultimatum stelt, dat het zijn atoomwapens in Duitsland inpakt en naar huis stuurt. Maar dat zullen de Russen niet doen, omdat ze weten, dat hun ultimatum zonder gevolg zou blijven. Nu evenwel hebben de Amerikanen onder President Joe Biden https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine-konflikt-putin-kennt-den-preis-fuer-landraub-in-europa-17660248.html met nieuwe beslissende sancties gedreigd, als Rusland niet in eigen land (!!) een zogenaamde troepenconcentratie aan de grens met de Oekraïne beëindigt.

Met andere woorden: De door NATO-staten omsingelde Russische Federatie dient op haar eigen territorium niet meer te mogen beslissen, waar ze militair stationeert! Dat is een agressieve, hoogst arrogante aanval op de soevereiniteit van een staat. Concreet gesteld houdt het niets anders in, als de verlangde capitulatie van de atoommacht Rusland.

Geen regering in Moskou, zij het geleid door Poetin, zij het door wie dan ook, zou op straffe van haar eigeen ondergang deze chantage kunnen nakomen. Dat weten Biden en zijn momenteel de Belten ophitsende minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heel goed – en desondanks verscherpen zij op deze manier niet alleen hun toon, maar ook de meest bedreigende escalatie in Europa.

Daarom is de vraag, of Biden oorlog met Rusland wil provoceren, zeker niet polemisch over de top, maar alleen maar logisch. Voor Duitsland middenin het continent en militair volledig uitgeleverd aan de USA, is dat een noodlotsvraag. Want in het geval van een militair conflict zullen zowel de USA als Rusland vermijden, de eerste klap aan het wederzijdse territorium van de vijand toe te brengen.

De russen moeten strategisch een primair belang hebben, om in geval van oorlog het economisch belangrijkste Europese land op zijn minst lam te leggen. Wat dit voor Duitsland zou betekenen, mag iedere lezer voor zichzelf bedenken. Dat de nieuwe regering in Berlijn zichzelf de waanzin veroorlooft, met de groene dilettante Baerbock een minister van Buitenlandse Zaken aan de macht te brengen, die het aan stomme geluiden tegenover Rusland en China niet heeft laten ontbreken, is door het Kremlin zeer opmerkzaam geregistreerd.

De Groenen, binnen welke bijna niet één politicus zelf soldaat is geweest, zijn allang een ideologisch verhulde agressieve kracht, die op onverantwoordelijke manier met een vuur speelt, dat Duitsland definitief zou kunnen verbranden. Het is de hoogste tijd dat hier te lande partij- en wereldbeschouwings-overkoepelend een nieuwe vredesbeweging wordt gevormd.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2021/12/will-biden-krieg-mit-russland/