FDP: Idealen van Vrijheid en Burgerrechten definitief verraden

Door: David Berger

Met de ondertekening vandaag van het coalitieverdrag heeft de FDP definitief afgedaan als partij van vrijheid en burgerrechten, en alle idealen, die politici als Guido Westerwelle, Wolfgang Kubicki of Gerhard Braun nog hoog hielden, verraden.

FDP-leider Christian Lindner heeft thans samen met de top van de Groenen en de SPD het 177 bladzijden lange coalitieverdrag voor hun toekomstige regering ondertekend. Hierover liet Lindner kort en bondig weten: “Nu begint de tijd van daden”.

Of hij er zich van bewust is, dat hij met de ondertekening van dit verdrag, dat de door Merkel geïnitieerde weg van Duitsland van een rechtsstaat naar een linksgroene gezindheids- en sanitair-dictatuur definitief bezegelt, niet alleen vele FDP-stemmers mateloos teleurstelt, maar ook het laatste beetje “liberaal” dat de FDP nog eigen was, heeft verraden?

Burgers die hun immuunsysteem zijn vergeten

Het blijft maar te hopen, dat de woorden van een politicus als Guido Westerwelle hem zo vaak mogelijk in slapeloze machten, als ze hem ooit mochten bereiken, hem op de een of andere manier een slecht geweten bezorgen. Ook als het dan voor hem en voor de FDP te laat is. Het is nu tijd dat de compromisloze verdediging van eensgezindheid, recht en vrijheid overgaat op anderen:

Onze Tweet Van De Dag daarom van Georg Pazderski met de woorden van Guido Westerwelle:
“Men kan met het voorwendsel, ‘zekerheid te scheppen’ elk burgerrecht in twijfel trekken. Vrijheid sterft altijd beetje bij beetje. Vrijheid gaat te niet, als de burgers hun immuunsysteem vergeten, dat hen tegen iedere bedreiging van de vrijheid dient te wapenen”.
https://twitter.com/Georg_Pazderski?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1468137763203694595%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fphilosophia-perennis.com%2F2021%2F12%2F07%2Ffdp-ideale-der-freiheit-und-buergerrechte-endgueltig-verraten%

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/12/07/fdp-ideale-der-freiheit-und-buergerrechte-endgueltig-verraten/