Lof voor politicus Herbert Kickl

Door: Wolfgang Hübner.

Actueel bezien is het niet de beste tijd, om een actief politicus lof toe te zwaaien. En helaas kan ik niet één Duitse politicus noemen, die ik in dit geval zo zou kunnen prijzen als de Oostenrijker Herbert Kickl. Ook op het gevaar af, in de toekomst toch nog te worden teleurgesteld (zoals bijvoorbeeld door Matteo Salvini) wil ik het desondanks wagen, de voorzitter van de FPÖ naar voren te schuiven als de momenteel meest authentieke -geloofwaardige en -dappere politicus, en dat niet alleen in het Duitse taalgebied. Wie zaterdag jl. de emotionele, inhoudelijk heldere toespraak van Kickl op de Grote Demonstratie in Wenen heeft gehoord en gezien, zal het, wanneer hij geen totaal andere opvattingen is toegedaan, waarschijnlijk met mij eens zijn.

De tengere, steeds ietwat gespannen uitziende 53-jarige is een groot geschenk voor de na het geënsceneerde Ibiza-schandaal zwaar aangeslagen FPÖ, maar vooral voor de Oostenrijkers. Hij is geen charismatisch man zoals de eerdere FPÖ-voorzitter Heinz-Christian Strache. Maar Kickl is dan ook als mens en politicus niet het type, dat zich zoals Strache, aangelokt door alcohol en vrouwelijk schoon in een delicate situatie zou begeven. De in Villach in een arbeidersfamilie geboren man, getrouwd en vader van een zoon maakt een gespannen indruk, omdát hij zich inspant. Dat is bij politici aan de top zeer zeker niet vanzelfsprekend, daar die toch allemaal een staf personeel ter beschikking hebben, die hen veel uit handen neemt.

Maar de voormalige Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, die die door de nu ontsnapte wonderjongen Sebastian Kurz in 2019 meedogenloos werd opgeofferd en ontslagen, heeft geen tekstschrijver nodig. Want dat kan hij zelf als de beste. Dat heeft hij vroeger al bewezen, als toespraakschrijver voor Jörg Haider, dat bewijst hij thans in het parlement en op manifestaties. In zijn helaas slechts korte tijd als minister van Buitenlandse Zaken heeft Kickl al getoond, dat hij met politieke macht kan omgaan en deze ook weet te gebruiken. Bij de Oostenrijkse politie zou zijn inzet voor hun versterking niet mogen worden vergeten. Dit kan tevens hun minder agressieve opstelling bij de Corona-demonstraties verklaren.

In het bijzonder bewijst de politicus actueel standvastigheid bij het onderwerp vaccinatieverplichting. De mensen merken: Dit is niet iemand, die er op uit is, om alleen maar overhaast de stemmen van vaccinatie-weigeraars en vaccinatie-sceptici neer te maaien. Veel eerder is de ongevaccineerde mondmasker-weigeraar Kickl een persoonlijk voorbeeld en bezit hiermee de steeds waardevoller wordende gouden standaard in de politiek, namelijk geloofwaardigheid. Dat hij zowel Strache alsook Norbert Hofer, zijn kleur- en vormloze voorganger als FPÖ-voorman, en nu ook nog Sebastian Kurz politiek heeft overleefd, schept hoop op een triomfale terugkeer van Kickl in de Oostenrijkse regering. Evenwel valt er ook niets af te dingen op een Duits staatsburgerschap voor deze Oostenrijker!

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2021/12/lob-des-politikers-herbert-kickl/