Leipzig: Antifa(!) valt DITIB-moskee aan

Door: Manfred Rouhs.

Op 13 december 2021 hebben aanhangers van de Antifa-scene de Eyüp-Sultan-Moskee in Leipzig aangevallen en hierbij het gebouw beschadigd. Ruiten gingen aan diggelen, daarnaast staken de relschoppers afvaltonnen in brand en vernielden auto’s.

Naar buiten uit ging het schijnbaar om een “normale” actie van de door de staat gedulde links-extremistische criminelen. Maar van de motivering voor de materiële beschadigingen kijkt men op.

De Leipziger Eyüp-Sultan-Moskee wordt gerund door de Turks-islamitische staatsvereniging DITIB. Centra van de DITIB moeten niet worden gezien “als Godshuizen of Moskeeën, maar eerder als plaatsen voor fascistische propaganda, voor Turks-nationalistische indoctrinatie”, schrijft da Antifa op Indymedia. Dit bericht de “Bild”- krant, https://www.bild.de/regional/leipzig/leipzig-news/linksextremismus-pyro-mob-greift-moschee-in-leipzig-an-78536316.bild.html die daarnaast een eerdere uitlating van de thans actieve Antifa-groepering over de DITIB citeert:

Äls men zich bewust is van alle gruweldaden die vanuit de Turkse staat geschieden, als men begrijpt, welke belangrijke rol Duitsland hierbij speelt en hoe sterk de DITIB met de Duitse autoriteiten verweven is, dan is een antwoord hierop noodzakelijk.”

Tot nu toe had de Antifa iedereen, die tegen de oprichting van DITIB-moskeeën de straat opgegaan is, van racisme en fascisme verdacht. Als er sprake mocht zijn van welke logica dan ook, die de Antifa volgt, dan zou ze thans tegen zichzelf moeten demonstreren en rellen.
Evenwel leveren de acties van de Antifa de DITIB meer op, dan ze aan schade wordt berokkend. Het vernietigen van ruiten levert geen politieke argumentatie, maar manoeuvreert de DITIB in een slachtofferrol. De schade wordt vergoed door de Vastgoedverzekering – en daarmee door eenieder, die daarvoor zijn premie betaalt.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2021/12/leipzig-antifa-greift-ditib-moschee-an/