Het wordt eenzaam rondom de Duitse speciale weg

Door: Wolfgang Hübner.

Nederlanders zijn geen betere mensen dan Duitsers. Ook zij kunnen- en hebben zich omwille van ideologische motieven op dwaalwegen begeven. Maar in tegenstelling tot de grote Duitse buurman met steeds opnieuw veel te grote, steeds weer catastrofaal uit elkaar gespatte ambities, zijn de Nederlanders als geoefende dijkenbouwers een pragmatisch volkje dat in geval van twijfel nog steeds voorrang geeft aan het nuchtere verstand .

Thans heeft de uiteindelijk uit vier partijen (!) gevormde nieuwe regering in Den Haag besloten, een oude atoomcentrale door te laten werken en twee kerncentrales in de toekomst opnieuw te installeren https://www.aachener-zeitung.de/nrw-region/niederlande/die-niederlande-investieren-ins-klima-und-bauen-neue-kernkraftwerke_aid-64651099. Hiermee sluit Nederland zich aan bij de kring van EU-landen rondom Frankrijk, die zich eveneens op atoomkracht inzetten voor de toekomstige veiligstelling van energie en klimaatbescherming.

Nu wordt het nog eenzamer rondom de Duitse energiepolitieke speciale weg, waaraan de wereld een voorbeeld kan nemen en waaraan het wereldklimaat dient te genezen. De nieuwe kanselier, die zoals bekend zich niet in acht wenst te nemen voor “rode lijnen”, is zogenaamd uit volle overtuiging door de knieën gegaan voor het groene verlangen om Duitsland liever in een tot mislukken gedoemd energie-avontuur te storten, dan het Duitse volk voor schade te behoeden.

De prijs hiervoor zullen kostbare atoom-stroom-exporten vanuit het buitenland, de het hele gebied bestrijkende vernietiging van Duitse landschappen met windenergie-giganten, zowel als het genadeloze kaalplukken van der verbruikers zijn. Maar laat alsjeblieft niemand denken, dat net met kanseliers van de ‘Unie’, zoals Armin Laschet of Markus Söder anders gegaan zou zijn.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2021/12/es-wird-einsam-um-den-deutschen-sonderweg/