Nieuwe Lockdown dient niet Omikron, maar het VERZET te breken

Door: Daniel Matissek *)

DE “Lockdown Light”, […] die conform het besluit op 28 December moet beginnen, heeft definitief NIETS meer met Corona te maken. Het gaat hier im iets heel anders – en om dat te doorzien, hoeft men niet paranoïde te zijn: Het eigenlijke doel van deze volgende identieke verbreking van een gegeven woord (“er zal in dit land geen Lockdown meer komen!”) bestaat slechts hierin, de oplaaiende vlammen van het verzet in de kiem te smoren. Dag na dag worden de stromen protesterenden in de binnensteden langer, en steeds meer vreedzame burgermensen van alle sociale richtingen en leeftijdsgroepen sluiten zich erbij aan. De heersers beginnen bang te worden – vandaar Lockdown.

Zo zijn dan eigenlijke draai- en hoofdzaak van de nieuwe maatregelen vooral de contactbeperkingen – die niet langer slechts voor niet-gevaccineerden of voor niet-geboosterden, maar voortaan voor iedereen zullen gelden: Maximaal 10 personen dienen zich voortaan nog te treffen en te verzamelen. Dit is het geëigende instrument van een zenuwachtig staatsapparaat, dat de toenemende vreedzame protesten in zijn straten met alle voorhanden zijnde middelen onder de duim wil houden – en als demonstratieverboden onder valse vlag niet mee voldoende zijn, om de burgers te verhinderen, te gaan wandelen, dan moet een geperverteerde besmettingsbescherming maar als voorwendsel worden gebruikt. Dat Aerosolonderzoekers en bacteriologen allang het bewijs hebben geleverd, dat de verbreiding van het virus in de buitenlucht überhaupt geen rol speelt, wordt hierbij opzettelijk genegeerd: Belangrijk is alleen, dat onschuldige burgers worden afgehouden van hun grondrecht van demonstratie- en bijeenkomsten.

Omikron komt hier als geroepen, om de Duitsers nu ook nog te verleiden tot de laatste voor hen uitvoerbare zogenoemde “benefiet” van de vaccinatie te verleiden – (steekwoord prikje naar de vrijheid) – en voortaan terug te keren naar precies de situatie, die een jaar geleden – toen hoe dan ook nog geheel zonder vaccinatie – ook al gold. De toenmalige “Lockdown Light” heette eigenlijk nog “tweewekelijkse korte golfbreker-Lockdown”, evenwel werd dat uiteindelijk bijna zeven maanden stilte voor de storm – en in die richting zou het ook nu weer kunnen gaan – dit keer, vervolgens, uitgebreid naar de nieuwe “gimmicks” vaccinatieplicht, dagelijkse test, en permanente vervolging van contacten.

Het zijn dezelfde kwalijke euferismen, die het pandemie-regime ook verder benodigt: Als “Nieuwjaarsrust” bagatelliseert de regering deze volgende groots opgezette vrijheidsbeperking, en Karl Lauterbach is eindelijk weer in zijn element – waarbij voor hem de volgende Lockdown mogelijk alleen maar de eerste schrede naar een veel groter plan vormt, welks omzetting evengoed voorziet in een bruut vaccinatie- en maatregelen autoritarisme als in de eeuwige gezondheids-apartheid. De Duitsers dienen nooit meer zelfs maar bij benadering vrij te leven, zoals ze tussen 1945 en 2020 mochten: DAT was het misschien dus wel, wat Lauterbach bedoelde met zijn “eigenlijke project”, waarover hij bij zijn ambtsaanvaarding van 14 dagen geleden triomferend twitterde:
https://twitter.com/Karl_Lauterbach?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1468145083946090497%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pi-news.net%2F2021%2F12%2Fneuer-lockdown-soll-nicht-omikron-sondern-den-widerstand-brechen%2F

Een industriestaat, die een duidelijk gedrags- zo niet geestesgestoorde psychopaat uitroept tot zijn opperste gezondheidspoliticus met noodtoestandsvolmachten, moet dringend muteren naar een algemeen gevaarlijke habitat van zwakzinnigheid – en precies op deze weg bevindt Corona-Duitsland zich. Vanwege Omikron, deze weliswaar besmettelijke, maar in de meeste gevallen aanmerkelijk mildere en net minder symptomen verlopende Covid-variant dan de tot nu toe verbreide “Delta”, moeten nu weer op staande voet clubs en discotheken worden gesloten, onverschillig het besmettingsgevaar; er moeten maximale grenzen aan manifestaties worden gesteld, en zodra eén enkele niet-gevaccineerde persoon zich ophoudt onder gevaccineerden, gelden de wezenlijk strengere beperkingen voor niet-gevaccineerden zonder uitzondering voor alle aanwezigen van de betreffende groep. Het is de ultieme maximalisering van de tweedeling: De regering zet in op de meest onverantwoordelijke escalatie en drijft de wig dieper in de bevolking; kennelijk net zo lang, tot er eindelijk bloed vloeit.

Deze beslissingen komen er nota bene doorheen, hoewel de besmettingen sinds weken constant teruglopen en hoewel uiteindelijk de hospitaliseringssituatie duidelijk weer meer ontspannen is https://www.hasepost.de/hospitalisierungs-inzidenz-sinkt-dritten-tag-in-folge-283721/.Datgene, wat tot nu toe diende als excuus voor alle maatregelen – die kritieke bezetting van de ziekenhuizen – valt daarmee weg (nog afgezien van dat de nieuwe besmettingen toch eigenlijk allang hun relevantie verloren zouden moeten hebben, waar de vaccinatie zou moeten beschermen tegen een ernstig verloop!). Hier staat dus niet het gezondheidssysteem op het spel, en gaat het al helemaal niet om gezondheid, of zelfs niet om de redding van mensenlevens – maar enkel en alleen om het behoud en het verdiepen van een dictatoriaal en democratie-vijandig nieuw politiek model, een maatschappelijk “Nieuw Normaal” van de permanente bewaking en bevoogding, dat binnenkort nog voor heel andere heropvoedings- en transformatieprocessen zal worden misbruikt, van klimaat tot aan global governance. De staat wil het moeizaam in 20 maande bereikte in geen geval meer opgeven. Dus worden er voortdurend nieuwe redenen gevonden, waarom de uitzonderingstoestand en de herhaling van steeds weer hetzelfde zogenaamd onontbeerlijk zijn – letterlijk “van Alfa tot Omega”, van Pontius tot Pilatus.

En wie zich door de nieuwe kanselier en zijn “liberaal” erbij gesleepte regering in alle ernst op een nieuwe koers, “dappere” alternatieven voor het Merkeliaanse “doorgaan zo” of zelfs een sterker op burgerrechten en grondwet georiënteerde crisis-politiek heeft gehoopt, die ziet zichzelf toch nu wel plotseling ontgoocheld: Scholz is precies de kleurloze fles waarvoor zijn tegenstanders hem altijd hebben gehouden – en niemand minder dan de FDP maakt hondsbrutaal mogelijk, dat datgene, wat onder Merkel tenminste nog formeel onder een “epidemische noodtoestand” werd gerangeerd, nu geheel regulier, politiek handelen mag zijn – binnenkort vervolgens zelfs inclusief vaccinatiedwang en Lockdown.

Men kan toch nu al voorspellen, dat deze keer veel mensen niet meer zo gemakkelijk door de knieën gaan en zich hun zogenaamd “onvervreemdbare” grondrechten zullen laten afnemen. In de nieuwe deelstaten, vooral in Saksen, Thüringen en Sachsen-Anhalt, zou het waagstuk om protesten over contact- en vervolgens weer uitgaansbeperkingen te willen verhinderen, met zekerheid tot een verdere toespitsing leiden, en de woede van de burgers, die daar al hun persoonlijke rode lijn hebben overschreden, verder opwekken. In het eerder staats-loyale westen daarentegen kunnen de Lockdown-beslissingen er over het algemeen aan bijdragen, dat veel van de apolitieke mededemonstranten uit het burgerlijke midden, die zich juist maar mondjesmaat bij de “wandelingen hebben aangesloten, weer thuis wegkruipen. Vervolgens blijven alleen zij over, die metterdaad “radicaal” zijn (in de zin van: vastbesloten), en die met de moed der wanhoop standhouden. De staat speculeert er op, dat deze onbuigzamen hem vervolgens eindelijk het gewenste “bewijs” zullen leveren van zijn monstrueus verwrongen voorstelling van zaken dat gier hier vooral extremisten de straat op gingen.

Maar het is een brandgevaarlijk spelletje dat de regerenden hier riskeren. Want als de druk van het leiden ook bei de brave regelvolgers op de één of andere manier te groot wordt, als zij hun persoonlijke rubicon overschrijden en hardnekkig – obstinaat door de contact-beperkingen en het incasseren van sancties van staatswege – hun verzet continueren, dan zijn ze voortaan vastbesloten tot nog veel sterker verzet. Als het zo ver komt, is dat het onherroepelijke gevolg van een hondsgevaarlijke escalatiepolitiek, die in toenemende mate herinnert aan de eindfase van de DDR.

*)Oorspronkelijk verschenen op het blog “ANSAGE!” https://ansage.org/der-neue-lockdown-soll-nicht-omikron-sondern-den-widerstand-brechen/

Door: Daniel Matissek.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2021/12/neuer-lockdown-soll-nicht-omikron-sondern-den-widerstand-brechen/

Een gedachte over “Nieuwe Lockdown dient niet Omikron, maar het VERZET te breken

  1. Die had je gauw in de gaten, Theo! Compliment!
    Meestal houd ik het bij één vertaling per dag, zoals jij inmiddels ook wel zult weten. Maar deze, hoe lang hij ook was, m o e s t ik er wel even bij nemen, omdat het precies is, waar ik onze politici ook van verdenk.
    Hartelijk dank voor je belangstelling! Als het tijdens de feestdagen al even ‘stil’ mocht liggen, krijg je zo snel mogelijk daarna wel weer iets te lezen.
    Ptettige dagen gewenst van @TG!

    Like

Reacties zijn gesloten.