Spuiten voor de Duitse economische groei?

Door: Wolfgang Hübner.

De Mainzer onderneming BioNTech noteert miljardenwinsten en is zonder twijfel de meest succesvolle Duitse onderneming van het jaar 2021. Ook in het komende jaar zouden BioNTech-aandeelhouders veel plezier kunnen beleven aan de koersstijging van de ontwikkelaar van een experimentele vaccinatiestof, die vele miljoenen Duitsers en EU-burgers intussen in de bovenarm werd gespoten.

In een interessante bijdrage, gepubliceerd bij RT op dinsdag https://de.rt.com/meinung/129046-repressiver-coronastaat-impft-uns-aus-der-wirtschaftskrise/, heeft de auteur Gert-Ewen Ungar er thans over nagedacht, of het aandringen op een gedwongen vaccinatie iets te maken zou kunnen hebben met het zoeken naar grotere economische groei. Waant dit blijft met naar schatting weinig meer dan twee procent in het aflopende jaar duidelijk beneden de verwachtingen.

Dat het überhaupt twee procent konden zijn ,is niet in de laatste plaats te danken aan de van staatswege massief gestimuleerde verkoopsuccessen van BioNTech-Vakzine. Ungar schrijft hierover: “Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Bondsrepubliek, dat een individuele firma een duidelijk meetbare invloed heeft op de groei van de totale economie, nota bene ook nog met een individueel product.” De auteur schat de bijdrage van de Mainzer onderneming aan de Duitse economische groei op 0,5 procent. Ook als het in de eindafrekening iets minder zou zijn: Naar zo’n profijtmachine met hoge belastingopbrengst zal niet alleen de Mainzer beheerder van financiën, overigens een Groene, maar ook de nieuwe regering in Berlijn, met het grootste welbehagen kijken.

Ungar schrijft daarom: “Hiermee valt te verklaren, waarom andere aanbieders vanuit de Europese markt er buitengehouden- en naar buiten gedrongen werden en werden. Hiermee valt te verklaren, waarom andere, door de WHO erkende vaccinatiestoffen in de EU niet worden toegelaten. Hiermee valt het hele irrationalisme van de discussie rondom de vaccinatieplicht te verklaren en waarom er zo heftig op de vaccinatie wordt ingezet, hoewel zij tegen nieuwe varianten nog slechts een beperkte uitwerking geeft.” Waaraan moet worden toegevoegd, dat de hele “boosterij” in de afgelopen weken niet in de laatste plaats ook onder economische gezichtspunten valt in te schatten.

Zeer naïef is in elk geval het nog steeds wijdverbreide denkbeeld, dat het in het voortdurende Corona-gebeuren met voorrang gaat om de volksgezondheid en het redden van mensenlevens. Reeds de corrupte gebeurtenissen rondom de levering van mondmaskers hebben aangetoond, welke grote rollen er worden gespeeld door geld en profijt. Maar daarbij ging het “alleen” om miljoenen. Bij het vaccineren daarentegen gaat het om miljarden. En zelfs de meest overtuigende Corona-getuigen zullen niet kunnen bestrijden, dat opvallend veel miljardairs in de twee afgelopen jaren noch rijker- en vele politici nog machtiger geworden zijn. Voor een groot deel van de Duitsers ziet het er daarentegen niet alleen financieel heel anders uit.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2021/12/spritzen-fuer-das-deutsche-wirtschaftswachstum/