Hoe de Islam Duitse scholen regeert.

Door: Manfred Rouhs.

Overal, waar Moslims de meerderheid vormen in de bevolking, regeert praktisch de Islam. Dit geldt tevens voor delen van Duitsland, bijvoorbeeld voor het multiculturele probleemdistrict Neukölln. Aldaar heeft thans een vereniging van Goedmensen schooldirecties, sociale werkers en pedagogen van tien openbare scholen vragen gesteld over de invloed van de Islam op het dagelijks leven op school. Ons verbaast het resultaat niet – de Berlijnse senaat daarentegen is er met stomheid door geslagen.

Bullerbü*) ontmoet de religieuze middeleeuwen: De “Vereniging voor Democratie en veelzijdigheid op school en in beroepsopleiding” heeft een moeilijke weg afgelegd. Hij heeft bij tien scholen in Neukölln “confronterende religie-getuigenissen” en “zijdelingse systematische vernederingen door religieus geconnoteerde dagelijkse gedragingen” onderzocht. Aldus bericht de “Welt” https://www.welt.de/politik/deutschland/article235899704/Berlin-Religionsstreit-an-Schulen-Gruene-und-Linke-halten-Studie-fuer-antimuslimisch.html.

Blijkbaar heerst aan al deze openbare Duitse leerinstellingen een hoge druk om te integreren – maar niet in de richting BRD-samenleving, laat staan “democratie”, maar in de richting van erkenning van de islamitische spelregels. Moskeeën en Koranscholen geven de toon aan.
De ondervraagde schoolleiders, sociale werkers en pedagogen – gedeeltelijk Duits, gedeeltelijk Turks, gedeeltelijk behorend tot andere nationaliteiten – zeggen onder andere: “Als Turkse vrouw kan ik ’s zomers niet met een korte jurk op straat lopen. Ik moet er in alle ernst op letten, wat ik aantrek.” – ” Alleen Arabieren mogen meedoen aan het voetballen.”- “En vervolgens wil men Israël wegsnijden uit de atlas en overschilderen. Dat komt steeds opnieuw voor.”

Een leraar beklaagt zich erover, dat hij door zijn leerlingen is uitgemaakt voor “ongelovige hond”. Een ander werd door een jonge Syriër verteld: “In de school hebben zij het dus voor het zeggen, en buiten de schooldeuren heb ik het voor het zeggen, en mijn Gang.”

Hierover zegt Thorsten Weiss van de AfD-fractie in het Berlijnse Huis van Afgevaardigden: “Scholieren, jongens of meisjes, mogen niet worden genoopt om zich aan te passen aan de druk van religieuze ijveraars. Integratie dient nadrukkelijker te worden opgeëist.”

Een lerares twijfelt eraan, dat hiervoor nog een speelruimte bestaat: “Eigenlijk is de trein dus vertrokken. Ik maak me zorgen over onze samenleving, ook omdat velen het nog steeds niet hebben begrepen.

*)Bullerbü: Kinderboek van Astrid Lindgren over een gemeenschap zonder volwassenen – vert.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://www.pi-news.net/2021/12/wie-der-islam-deutsche-schulen-regiert/