Staatsbestuurders onder invloed van Superrijken?

Door: Wolfgang Hübner.

Volgens een maandag gepubliceerd bericht van Reitschuster.de https://reitschuster.de/post/500-000-dollar-spende-der-gates-foundation-an-das-rki-im-november/ heeft de met een kleine 50 miljard financieel sterkste privéstichting ter wereld, de Bill & Melinda Gates Foundation, in december 500.000 dollar gedoneerd aan het Robert-Koch-Instituut. Als dat het geval is, dan gaat het het bij het accepteren van deze donatie door het RKI om een even schandalige als bodemloos verontrustende gebeurtenis. Want het is op geen enkele manier acceptabel, dat een bestuursorgaan van staatswege, en om zoiets gaat het bij het RKI, bedragen accepteert uit de privé-schatkist van één van de rijkste mensen ter wereld.

In de eigen versie van het RKI heet het: “Het Robert Koch-Instituut (RKI) is een Duits instituut in het zakengebied van het Duits Ministerie van Gezondheidszorg. Het RKI is de centrale instelling van de Duitse Regering op het gebied van ziektebewaking en -preventie en hiermee tevens de centrale Duitse instelling op het gebied van toepassings- en maatregelen-georiënteerd biomedisch onderzoek. De kerntaken van het RKI zijn de erkenning, het behoeden voor- en bestrijden van ziektes, in het bijzonder de infectieziektes.”

Verder staat er: “De basisfinanciering van het instituut komt voort uit de staatshuishouding. Als staatsinstituut in het zakengebied van het Duits Ministerie voor Gezondheidszorg wordt het RKI uitgerust met middelen uit het individuele plan van het Ministerie”. Maar wij lezen tevens: “Het accepteren van donaties wordt in individuele gevallen onderzocht, naam van de donateur, adres, soort, waarde en gebruiksdoeleinde van de donatie worden in het sponsorbericht van de Duitse regering gepubliceerd.”

Hier rijst opeens de grondwettelijke vraag, waarom een voor de volksgezondheid zo belangrijke instelling niet uitsluitend wordt gefinancierd uit de Staatshuishouding. En specifiek rijst de vraag, waarom het RKI uitgerekend middenin het vaccinatie-verplichtings-debat met een hoog bedrag wordt “ondersteund” door de grote Corona-profiteur Bill Gates.

Hier is toch geen sprake van overdreven wantrouwen, om een verband tussen de twijfelachtige Corona-politiek van het RKI en de winstbelangen van een multimiljardair niet uit te sluiten. In elk geval is het tijdstip van de donatie uiterst verhelderend, het accepteren van de donatie op dit moment kan alleen maar worden gezien als provocatie.

Door: Wolfgang Hübner
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/01/staatliche-behoerden-unter-einfluss-von-superreichen/