Berlijn: “Man” steekt kerkaltaar in Prenzlauer Berg in brand

Door: Manfred Rouhs.

Mannen zijn gevaarlijk. Bij hen moet de politie een oogje in het zeil houden. Donderdagavond stak een “man” het altaar van de Paul-Gerhardt-Kerk in het Berlijnse stadsdeel Prenzlauer Berg in brand. Hij werd ook door meerdere passanten gezien, toen hij uit het gebouw vluchtte. Maar méér willen politie en massamedia niet over de zaak loslaten.
De “Berliner Zeitung” doet verslag van een niet onaanzienlijke materiële schade https://www.berliner-zeitung.de/news/polizeibericht-berlin/prenzlauer-berg-altar-brennt-in-paul-gerhardt-kirche-li.207338. De brandweer kan gedetailleerd uiteenzetten, dat het haar, door een C-buis in te zetten, is gelukt, het gebouw en de nabuurschap te redden. Alleen over de “man” weet niemand iets.

Oud of jong? Gezet of mager? Licht- of donkerharig? Lang haar of kaalhoofdig? Christen, Moslim of atheïst? – Dat zou immers interessant zijn voor de openbaarheid. Maar de verantwoordelijken zijn voorzichtig.

Ze zouden er waarschijnlijk geen probleem mee hebben, gezette of magere mannen, jong of oud, langharig of kaalhoofdig, openlijk te verdenken. Maar bij licht- of donkerharig, om maar te zwijgen van de vraag over de betreffende religie – daar wordt het een heikele zaak.

Hier dienen immers bepaalde groepen personen te worden beschermd tegen generaliserende verdachtmakingen. En feiten, die zouden kunnen leiden tot politiek ongewenste conclusies, verre te worden gehouden van de bevolking.

Wij zullen de vinger aan de pols houden en het laten weten, zodra verdere informaties over de vermoedelijke dader bekend worden.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/01/berlin-mann-zuendet-kirchenaltar-in-prenzlauer-berg-an/