Kardinaal ontslaat politie-zielzorger, die kritiek uitoefende op de vaccinatieplicht

Door: David Berger.

De Weense aartsbisschop Kardinaal Schönborn heeft thans Uwe Eglau, een geliefde zielzorger bij de politie, van zijn functies ontheven. Zijn vergrijp: Hij hield een toespraak op een Corona-demo en stuurde een open brief tegen de vaccinatieplicht van 600 politieagenten aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Terwijl men er binnen de Katholieke kerk momenteel over in discussie is, of het kerkelijk Arbeidsrecht gewijzigd zou moeten worden ten gunste van homo- en transseksuelen, is men kennelijk meer en meer vastbesloten, om critici van de nieuwe politieke Corona-religie uit het instituut te verdrijven resp. kerkelijke functionarissen te ontslaan. Dat toont het meest recente gedrag van de Weense aartsbisschop Schönborn althans aan.

Tegen de vaccinatieplicht

“Ik herken mijn geliefd vaderland niet meer”

De anders eerder als gematigd-conservatief beschouwde kardinaal Schönborn heeft thans een politie-zielzorger ontslagen vanwege zijn kritiek op de Corona-maatregelen:

“Tot dit terugroepen kwam het, omdat Eglau in zijn hoedanigheid van politie-zielzorger op 10 januari aan minister van Binnenlandse Zaken Gerhard Karner (ÖVP) een “Open Brief” stuurde. Hierin spreken 600 politieagenten zich uit tegen de vaccinatieplicht, tegen 3G op de werkplek en tegen “discriminatie van niet-gevaccineerde collega’s M/V. Als woordvoerder werd door hen de politie-zielzorger Uwe Eglau gekozen. (Bron: https://www.die-tagespost.de/kirche-aktuell/aktuell/schoenborn-feuert-polizeiseelsorger-wegen-kritik-an-corona-massnahmen-art-224988)

Ergernis wekte het tevens, dat Eglau midden januari had deelgenomen aan een Corona-demonstratie, en de ervaringen, die de mensen onder het Corona-regime meemaken, had vergeleken met die van de door de Nazi’s terechtgestelde oorlogs-dienstweigeraar Franz Jägerstetter: “Ik herken mijn geliefd vaderland niet meer”. En: “De tweespalt loopt tot in de families, ook tot in die van mij”, zou hij zeer treffend hebben opgemerkt.

Goede verhouding tussen Corona-regime en kerk als opperste kerkregel

Voor zoveel ruggengraat had Kardinaal Schönborn, die anders voor alle mogelijke lariekoek duidelijk meer begrip heeft dan zijn voorgangers, niet langer begrip: “Hij zette Eglau af als politie-zielzorger. In zijn brief van 19 januari motiveerde de aartsbisschop van Wenen zijn beslissing hiermee, dat Eglau’s “privémening kan worden misverstaan als officiële positie van de katholieke kerk”. Dit zou dientengevolge schade kunnen berokkenen aan de door vertrouwen gekenmerkte verhouding tussen kerk en staat op het gebied van de politie-zielzorg.”

Dat de katholieke doctrine zich ondubbelzinnig uitspreekt tegen gedwongen vaccinaties en er des te zwaardere bedenkingen in moreel opzicht tegen het ontstaan van de Covid-“vaccinatie” aan te voeren zouden zijn https://philosophia-perennis.com/2021/10/17/covid-impfung-verschwieg-pfizer-impfstoff-tests-mit-zell-linien-abgetriebener-babys/, lijkt hem – die ooit nog eens medewerkte aan de totstandkoming van de katholieke Wereld-catechismus – niet te raken: Voor hem is het alleen belangrijk, om de momentele machthebbers zijn onderworpenheid te tonen, vermoedelijk ook, zodat zijn kerkbelasting niet in gevaar komt.

Schönborn en Innitzer: Vaccinatie en Rijksromantiek

De in de nogal zeldzame goede tijden over het algemeen wondermooie vruchten voortbrengende nauwe verbintenis van kerk en staat, bewijst zich in onze tijd, waarin “het staatswezen zich steeds meer ontpopt als roversbende”(Augustinus) weer eens als zijnde fataal.

Zo groot als de verschillen tussen de duistere tijd van Kardinaal Innitzer en de comfort-zône van Schönborn ook mogen zijn, kan ik deze herinnering niet weerstaan: De leertrekking https://www.youtube.com/watch?v=v-CxHsaFb9M&t=41s, die de voormalige Weense Kardinaal Innitzer inzake de ‘Anschluss’ bij het Duitse Rijk – zie het grote filmepos “De Kardinaal” van Otto Preminger – moest maken, staat bij Zijne Eminentie naar alle waarschijnlijkheid nog in de uit-stand. Oremus!

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/01/25/kardinal-feuert-polizeiseelsorger-der-kritik-an-impfpflicht-uebte/