Help, er wordt gedemonstreerd in het groene Paradijs!

Door: wolfgang Hübner.

Het ‘Nordend’ is een mooi stadsdeel van Frankfurt am Main. Buitengewoon aansprekend zijn aldaar het bomenrijke Centrale kerkhof met de graven van Schopenhauer en Adorno zowel als het idyllische Holzhausenpark middenin een bijzonder dure woonwijk.

Aan geen stadsdeel geeft de welgestelde groene bourgeoisie méér de voorkeur als woonplek. In Nordend hebben de Groenen dan ook éen van hun Duitse bastions. Niemand heeft er daar iets tegen, als de klimaat-bewogen jongens en meisjes van “Friday for Future” door de straten van Nordend stromen, wat evenwel al langere tijd vanwege het weinig lokkende weer niet het geval is.

De deelnemers aan “Wandeling”-demonstraties tegen de Corona-dwangmaatregelen van staatswege en tegen de vaccinatieplicht schuwen al sinds weken elke zaterdag echter wind noch regen, wanneer zij elkaar in het Holzhausenpark wederom ontmoeten voor hun lange mars door de stad.

Zaterdag waren er alweer over de 10.000 mensen, die zich verzamelden. Dit echter werkt blijkbaar hevig op de zenuwen van de groen-sensibele bewoners, zoals ene Frankfurter Zeitung https://www.faz.net/aktuell/rhein-main/corona-demos-im-holzhausenpark-nerven-anwohner-17762973.html weet te melden: “Er is onrust in de wijk. De mensen voelen een agressieve stemming”, maakt Karin Guder, plaatselijke wijk-oudste in Nordend – en vanzelfsprekend een Groene – zich zorgen.

En geciteerd wordt een vrouwelijke omwonende, die met haar man en haar kleine zoon graag in het Holzhausenpark vertoeft: “Als er een groep trommelaars aankomt, begint mijn zoon al van “Mama, ik ben bang.” En de arme moeder krijgt de zenuwen “als er alweer waterkanonnen en bereden politie opduiken”.

dat is ook nogal irritant, evenwel zijn waterkanonnen en bereden politie er voor, om de verhinderen,, dat de ongeremde Corona-superspreaders heel Nordend in een IC veranderen. De groene mevrouw Guder is derhalve bang voor overvallen door deelnemers aan de demonstraties en klaagt: “Er treedt een voelbare bedreiging op”. Het wordt dus de hoogste tijd, ook in het groene Paradijs de rust weer terugkeert!

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/01/hilfe-im-gruenen-paradies-wird-demonstriert/