Iedereen spreekt over oorlog, alleen de president van de Oekraïne niet

Door: Wolfgang Hübner.

Sinds weken is er in het “Westen”, en dan in het bijzonder in Duitsland naast Corona, maar nog ver vóór het hinderlijke probleem van de inflatie, binnen de SMS een belangrijk onderwerp: Het gevaar voor een Russische aanval op de Oekraïne.

Zonder overdrijving kan worden gezegd, dat er in de redactiekamers van kranten en televisie-instellingen nagenoeg sprake is van een absurde overbiedende concurrentie in de categorie “Hetze tegen Poetin en Rusland”. De campagne doet geschiedkundigen sterk denken aan het propagandistische Britse trommelvuur tegen het Duitse Keizerrijk in de jaren voor 1914. Waar dat voor beide kanten op uitliep, is genoegzaam bekend.

Nu evenwel moeten onze helden aan het schrijftafel-front met onbegrip en ook met ontzetting merken, dat uitgerekend de Oekraïense president Wolodymyr Selenskyj, zeer zeker geen vriend van Moskou, de opwinding in Washington en Brussel als vreselijk overdreven beschouwt en geen buitengewoon gevaar van de zijde van de grote buurman wenst te erkennen https://www.faz.net/agenturmeldungen/dpa/keine-kriegsangst-in-der-ukraine-selenskyj-irritiert-westen-17769424.html . Zelfs de gedeeltelijke evacuatie van de Amerikaanse ambassade zou hij hebben bekritiseerd. En westerse correspondenten melden vanuit de Oekraïense hoofdstad Kiev een normale dagelijkse gang van zaken, nergens paniek.

Aangezien tot nu toe nog niemand zo ver wil gaan, om uitgerekend de president van de Oekraïne te betichten van een landverraderlijk spelletje met Poetin,, blijft er slechts één dringend vermoeden: De nieuwe Tsaar in het Kremlin gaat zo geraffineerd en vakkundig te werk, dat zelfs een toekomstig slachtoffer volledig is gehypnotiseerd.

Hoe goed is het dan toch voor ons, om ARD, ZDF, FAZ, Friedrich Merz en Annalena Volkerenrecht te hebben. Zij allemaal waken 24 uur per dag over de ontwikkelingen en de gevaren aan het Oostfront.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/02/alle-sprechen-vom-krieg-nur-ukraines-praesident-nicht/