Covid-besmetting: Vitamine-D beschermt effectiever tegen een ernstig verloop, dan de vaccinatie

Door: David Berger.

Israëlische wetenschappers hebben volgens eigen zeggen het tot nu toe meest overtuigende bewijs geleverd, dat een verhoogde vitamine-D-spiegel bij covid-19 patiënten het risico van een ernstig ziek worden of van de dood aan banden kan leggen. En wel duidelijk beter dan de vaccinaties het ooit konden. En dit totaal zonder bijwerkingen en duidelijk voordeliger.

De “Times of Israel” https://www.timesofisrael.com/israeli-study-offers-strongest-proof-yet-of-vitamin-ds-power-to-fight-covid/ bericht: Onderzoekers van de Bar-Ilan-Universiteit en van het Galilea Medical Center berichten, dat de vitamine zo’n sterke sterke invloed heeft op de ernst van de kwaal, dat ze aan de hand van de leeftijd en van de vitamine-D-spiegel kunnen voorspellen hoe het de getroffenen zou vergaan, als ze besmet zouden zijn. Een gebrek aan vitamine D verhoogt het gevaar aanzienlijk, aldus de slotconclusie van de onderzoekers, die donderdag werd gepubliceerd in het vaktijdschrift PLOS ONE https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20955219/.

Ernstig verloop vermijden door het innemen van vitamine-D

Gebrek aan vitamine-D komt in het hele Midden-Oosten regelmatig voor, ook in Israël, waar volgens een studie uit het jaar 2011 bijna vier van de vijf mensen een gebrek aan deze vitamine vertonen. De onderzoekers van de nieuwe Israëlische studie kwamen er niettemin achter, dat de patiënten door het innemen van voedingssupplementen voor de besmetting de ergste uitwerkingen van de ziekte konden vermijden.

“Wij vonden het opmerkelijk en opvallend, het verschil te zien tussen een ernstig- en een onschuldig verloop – al naar gelang een patiënt een gebrek aan vitamine-D heeft, of niet”, aldus Dr. Amiel Dror, een arts van het Galilea Medical Center en onderzoeker aan het Bar Ilan, die deel uitmaakte van het team, dat de studie doorvoerde. Hij wees er op, dat zijn studie vóór de invoering van Omikron werd doorgevoerd, maar zei, dat het Coronavirus zich tussen de varianten niet fundamenteel genoeg wijzigt om de effectiviteit van vitamine D op te heffen.

Ook bij Omikron enorm nuttig

“Wat wij zien, is dat vitamine D mensen met COVID-besmettingen helpt. Dat lijkt hieraan te liggen, dat de ‘vitamine’ zorgt voor een versterking van het immuunsysteem en het daarnaast enorm helpt, met virale prikkels af te rekenen, die het beademingssysteem aanvallen”, zei hij tegen de ‘Times of Israël’. “Dat is voor Omikron net zo relevant als voor de eerdere varianten.” Daarmee heeft het tegenover de tot nu toe aangewende “vaccinaties”, die zich t. o. v. de recentere varianten als nutteloos hebben bewezen, een duidelijk voordeel.

In juni publiceerden onderzoekers reeds voorlopige resultaten https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.06.04.21258358v1, waarbij uitkwam, dat 26% van de patiënten met het Coronavirus stierf, als ze kort voor de opname in het ziekenhuis een gebrek aan vitamine-D hadden, vergeleken met 3 5, die normale vitamine-D-waarden lieten zien.

Bovendien stelden ze vast dat bij ziekenhuispatiënten met gebrek aan vitamine-D de waarschijnlijkheid, dat ze in een ernstige of kritische toestand raakten, gemiddeld 14 maal groter was als bij anderen. Daarmee toont vitamine-D zich duidelijk effectiever en vooral bijwerkingsvrijer dan de vaccinatie.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/02/04/covid-infektion-vitamin-d-schuetzt-wirksamer-vor-schwerem-verlauf-als-die-impfung/