Ottawa: Politie treedt op tegen protest van de truckers – Burgemeester roept noodtoestand uit

Door: David Berger.

Het totalitaire systeem-Trudeau in Canada lijkt vastbesloten om met zwaar geschut op te treden tegen de Vrijheidsbeweging, die begon met het protest van de truckers. De burgemeester van Ottawa zou enkele uren geleden de noodtoestand hebben uitgeroepen – met als motivatie, dat de burgerprotesten een “ernstig gevaar en een ernstige bedreiging voor de veiligheid van de burgers” zouden vormen.

Het begon als een protest van truckers, die indrukwekkend demonstreerden tegen de gedrongen vaccinaties aan over de grenzen reizende LKW-rijders. Thans is daaruit een regelrechte vrijheidsbeweging ontstaan, bij wie mensen uit heel Canada zich hebben aangesloten, teneinde op te staan tegen de installatie van een Covid-dictatuur.

Over het algemeen vredelievende demonstranten

In dit kader bezetten talloze vrachtwagenkonvooien sinds 29 januari Ottawa en zijn vast besloten pas dan te stoppen, als de Coronamaatregelen zijn geëindigd. De protesten bleven tot nu toe absoluut vredelievend.

De staat lijkt evenwel bereid, tegen deze vrijheidsstrijd met alle denkbare middelen op te treden. De Canadese “Epoch-Times” bericht:

“De politie in de Canadese hoofdstad is begonnen, motorbrandstof in beslag te nemen, en zegt, dat ze zich meerdere aanhoudingen heeft voorgenomen. Eerder had ze een verklaring afgelegd, die inhoudt, dat degenen, die hebben geprobeerd voorraden ter ondersteuning van de duizenden demonstranten te brengen, er rekening mee moesten houden, te worden gearresteerd:

“Eenieder, die poogt, om materiële hulpmiddelen (gas enz.) naar de demonstranten te brengeen, kan worden gearresteerd. Het doorzetten is een feit”, aldus de politie van Ottawa in een verklaring op de sociale media op 6 februari (plaatselijke tijd).

De demonstranten isoleren en uithongeren

In een verklaring, die om 21 uur plaatselijke tijd werd gepubliceerd, zei de politie, dat ze in de loop van de dag zeven personen heeft gearresteerd en meerdere auto’s en jerrycans in beslag heeft genomen.

Demonstranten, die spraken met de “Epoch Times”, zeiden, dat de politie ze op 6 februari niet heeft gearresteerd,,, omdat ze brandstof transporteerden, maar ze een waarschuwing heeft gegeven, dat voor hen een arrestatie dreigt, omdat ze vanaf de 7de februari motorbrandstof naar de plaats van protest zouden hebben gebracht. ” (https://www.theepochtimes.com/ottawa-police-arrest-people-seize-fuel-from-freedom-convoy-protest-site_4260545.html)

JCCF-advocaat Nicholas Wansbuttel veroordeelt de maatregelen van de politie als zijnde wederrechtelijk: “In een vrije en democratische samenleving, die wordt geregeerd op rechtsstatelijke wijze, kunnen de burgers vrij met elkaar omgaan, het geven en ontvangen van goederen en geschenken inbegrepen. Er is geen wet, die de politie van Ottawa zou toestaan, mensen te arresteren omdat ze een andere Canadees brandstof of levensmiddelen gegeven hebben.

Noodtoestand moet inbreuken op het recht mogelijk maken.

Desondanks lijkt de staat vastbesloten, de burgerrechten buitenspel te zetten. De burgemeester van Ottawa zou enige uren geleden de noodtoestand hebben uitgeroepen – met als motivatie dat de burgerprotesten een “ernstig gevaar en een ernstige bedreiging van de veiligheid der burgers” zou vormen.

Intussen breidt de Beweging zich steeds verder uit tot een gigantisch protest tegen de regering – Justin Trudeau, die zijn volk sinds het begin van de Coronacrisis heeft laten lijden onder de knoet van buitenproportionele maatregelen.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/02/07/ottawa-polizei-geht-gegen-protest-der-trucker-vor-buergermeister-ruft-notstand-aus/