Meisje uit Saksen-Anhalt werd derde vrouw van IS-jihadist

Door: Michael Stürzenberger.

In de bewaakte vleugel van het justitieel Centrum in Halle is nu het proces begonnen rondom het IS-lid Leonora, een jonge Duitse vrouw uit Breitenbach in Saksen-Anhalt. Haar geschiedenis doet de haren te berge rijzen en levert een diepgaande blik in de afgronden van de politieke Islam op.

Als teenager kreeg Leonora opeens belangstelling voor de Islam. Aanleiding was vooralsnog een Koerdische vriendin. Haar vader beschreef later in een boek https://www.ullstein-buchverlage.de/nc/buch/details/leonora-9783430202275.html, dat zij haar nieuwsgierigheid had gestild met met informatie van Facebook en vanuit WhatsApp-groeperingen. Nog maar kort geleden https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr/leonora-101.html had ze met Carnaval gedanst als Dansmarieke en make-up tips gegeven op You Tube. In Januari 2014 bekeerde zij zich op 14-jarige leeftijd tot de Islam https://www.tagesschau.de/inland/gesellschaft/is-rueckkehrer-141.html .Vervolgens kwam bij haar de wens op, om als Moslima met hoofddoek en gezichtssluier te leven. Dat zou in Breitenbach, zuidwestelijk van Leipzig in het gebied Burgenland, moeilijk voor te stellen geweest zijn.

Dus besloot het meisje naar de Islamitische Staat te gaan en met een Moslim te trouwen. En wel met de Duitse Islam-bekeerling Martin Lemke uit Zeits, die al in November 2014 met zijn twee vrouwen en twee kinderen naar Syrië was gegaan. Leonora’s huwelijk met Lemke werd nog in Duitsland gearrangeerd, via Internet, en wel door de eerste vrouw van Lemke, een jonge Française, die in Leipzig Duits als vreemde taal studeerde.

Na haar aankomst in Syrië in Maart 2015 registreerde Leonora zich als lid van de Islamitische Staat. Enkele dagen later trouwde ze met Martin Lemke en werd daarmee zijn derde vrouw. https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr/leonora-messing-101.html. Een op geen enkele manier a-typisch islamitisch polygaam huwelijk. Voor Martin Lemke biedt het hoe dan ook nóg meer perspectieven, want in de Islam zijn, zoals bekend, maximaal vier echtgenotes mogelijk. Deze foto, gepubliceerd in de Daily Mail op 11.9.2019 https://www.dailymail.co.uk/news/article-7453685/Father-shares-heartache-discovering-daughter-fled-Syria-15-married-Jihadi.html, toont de nieuwe islamitische “gezinsidylle”:

De ouders van Leonora waren van de hele waanzin onkundig. Noch van de bruiloft, noch van de bekering tot de Islam, noch van de reis naar de Islamitische Staat. Aanvankelijk zochten ze haar bij vrienden en familieleden en deden aangifte van vermissing Pas dagen na haar verdwijning hoorden ze via een gesproken bericht van hun dochter van haar metamorfose.

Bij de Islamitische Staat woonde Leonora van maart 2015 tot juni 2017 in Raqqa in Syrië. Aldaar heeft zij, zoals door de IS voor vrouwen is voorbestemd, de huishouding gedaan en voor de kinderen gezorgd. Daarnaast zou zij zelf tegen betaling voor de terroristische organisatie hebben gewerkt en vrouwen van IS-strijders hebben bespioneerd https://www.bild.de/regional/sachsen-anhalt/sachsen-anhalt-news/halle-ueberwachte-isis-braut-andere-deutsche-frauen-in-syrien-78942472.bild.html.

Eind juni 2015 kocht haar man https://www.rtl.de/cms/verdacht-einer-is-mitgliedschaft-leonora-m-nach-rueckkehr-aus-syrien-verhaftet-4671894.html op de slavenmarkt een Jezidische, met het doel, haar met winst door te verkopen. Leonora zou de 33-jarige vrouw en haar twee kinderen hebben verzorgd en hiermee de mensenhandel van haar man hebben ondersteund, zoals haar in de aanklacht ten laste wordt gelegd. Bij de assistentie aan misdaden tegen de menselijkheid komt nog het ingaan tegen de wapenwet, want Leonora was kennelijk in het bezit van een halfautomatisch pistool en een karabijn.

Toen de Islamitische Staat in 2017 steeds verder werd teruggedrongen, vluchtten Leonora en haar man in juni uit Raqqa. Meer dan anderhalf jaar lang verhuisden ze steeds opnieuw. In deze tijd bracht Leonora twee meisjes ter wereld, Habiba en Maria.

Slechts 14 dagen na de geboorte van haar tweede dochter in januari 2019 gaven Leonora en haar man zich over aan de Koerdische Veiligheidsdienst. Leonora werd daarop met haar twee dochters naar een gevangenenkamp in het Noordoosten van Syrië gebracht, waar ze bijna twee jaar woonde.

Met behulp van loodsers had haar vader een kleine twee jaar lang steeds weer geprobeerd, zijn dochter weer naar huis te halen. meer dan tien keer sneuvelden de plannen. In december afgelopen jaar echter bracht de Duitse regering middels een geheime operatie Leonora met haar kinderen naar Duitsland terug. Bij haar aankomst in Frankfurt am Main werd ze door ambtenaren van de LKA Saksen-Anhalt gearresteerd. Na ongeveer drie weken werd het arrestatiebevel op halve kracht gesteld en begin januari kwam Leonora op vrije voeten.

Er wordt haar deelname aan een buitenlandse terroristische vereniging, ondersteuning van mensenhandel, assistentie aan misdaden tegen de menselijkheid en het ingaan tegen de wapenwetten ten laste gelegd. Het is nog onduidelijk, of ze zich van de Islamitische Staat heeft gedistantieerd. Of dat geloofwaardig is, blijft in het midden, want intussen zou ze met haar familie in Breitenbach overhoop liggen en niet meer bij ze wonen, wat wijst op onoverbrugbare ideologische tegenstellingen.

In een interview met de Deutsche Welle https://www.dw.com/de/leonora-wie-ein-vater-seine-tochter-an-den-is-verlor/av-50372222 vertelde ze vrijmoedig, hoe ze met vervalste papieren van de Islamitische Staat naar Syrië was gereisd. Binnen de Islam zou dergelijk bedrog onder “Taqiyya” vallen. Ze heeft weliswaar intussen gebroken met het terrorisme en de Jihad, maar de Islam is voorts haar religie. Ze zal haar kinderen ook zo opvoeden. De Islam is de beste religie en het is haar wens, dat haar kinderen die ook zullen aanhangen. Welnu, de beide meisjes kunnen vervolgens immers ook derde- en vierde vrouwen van diepgelovige Moslims worden.
Naar het verloop van het proces, waarvoor 22 procesdagen zijn uitgetrokken, maar dat helaas niet openbaar toegankelijk is, kan men benieuwd zijn.

Door: Michael Stürzenberger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/02/maedchen-aus-sachsen-anhalt-wurde-drittfrau-von-is-kaempfer/