Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken doet Baerbock een woordenboek cadeau

Door: David Berger.

Zoals reeds gevreesd zorgt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock voor de ene pijnlijke situatie na de andere. Haar Oostenrijkse collega Schallenberg (ÖVP) zou ze op een bilaterale ontmoeting hebben verwisseld met de sinds 2019 niet meer in de politiek actieve Strache (FPÖ). Als duidelijke steek onder water i. v. m. Baerbocks moeilijkheden met de Duitse taal deed Schallenberg haar in het openbaar een woordenboek cadeau.

Het waren scènes, zoals we ze eigenlijk alleen kennen uit de Verenigde staten kennen van de Amerikaanse president Biden, die op een verkiezingsbijeenkomst zijn al sinds jaren overleden zoon hartelijk begroette.

Strache of taal (= ‘Sprache’ in het Duits – vert.)?

Annalena Baerbock zou bij de bilaterale ontmoeting Duitsland-Oostenrijk op 16 februari haar Oostenrijkse collega, minister van Buitenlandse Zaken Schallenberg van de ÖVP, hebben verwisseld met de sinds 2019 niet meer in de politiek actief zijnde, voormalige FPÖ-politicus Strache (Ibiza-affaire).
In feite gaat dit nieuwsbericht van Report24 hoe dan ook terug op de problemen van Baerbock met het uitspreken van zinvolle regels. Andere waarnemers van de ontmoeting beweren, dat Baerbock heeft gezegd: “Ja, taal (Sprache), dat is heel belangrijk…”; en niet: “…Mijnheer Strache, dat is heel belangrijk, dat ervaar ik op elke persgolferencie”.

Anekdote die geschiedenis gaat schrijven

Kennelijk had Schallenberg al rekening gehouden met een ernstige faux-pas van de “Strijdster voor de volkerenrechten” Baerbock, want hij bracht bij de ontmoeting een woordenboek mee, dat hij haar overreikte met de woorden:

“En ik heb als kleine anekdote, zodat het tussen ons niet tot misverstanden komt, een klein woordenboek Oostenrijks-Duits meegebracht.”

Report24, dat als eerste en tot nu toe als enig wat groter medium over het schandaal bericht, schrijft hierover: “Ook als de schitterende intellectuele prestaties van de Groene Baerbock in een serie van soortgelijke prestaties niet wezenlijk verrast,,, is het een dieptepunt van Duitse politiek en Duitse diplomatie. Heinz Christian Strache is in het kader van de zogeheten Ibiza-affaire, waarin ook Duitse media zijn verwikkeld, in mei 2019 afgetreden. Hij was ook nooit minister van Buitenlandse Zaken, ten tijde van zijn vertrek bekleedde hij de functie van vicepresident en minister voor Openbare Dienst en Sport.

Bekend door ontsporingen

De Oostenrijkse politicus Alexander Schallenberg werd ook korte tijd ingezet als plaatsvervanger voor Sebastian Kurz. Gedurende die tijd had hij ontmoetingen met George Soros en vergrootte de gevolgen van de Coronamaatregelen naast tegelijkertijd een aanzienlijke tweedeling van de bevolking. De ontsporingen van Schallenberg tegenover ongevaccineerden behoren tot de meest beschamende getuigenissen van de Oostenrijkse politiek te midden van de zogeheten Corona-crisis. Hij vergeleek onder andere ongevaccineerden met dieren, aangezien hij declareerde, dat men bij hen de teugels strakker moest aantrekken.

Het Duitse censuurplatform ‘Correctiv’, dat o. a. wordt gefinancierd door George Soros, heeft in het kader van de voor de Duitse Groenen niet zo succesvolle parlements-verkiezingsstrijd vastgesteld, dat o. a. Report24 er verantwoordelijk voor geweest zou zijn, dat Baerbock geen Duits kanselier geworden is. Wij zouden er aan hebben bijgedragen, dat het debat rondom de levensloop van Baerbock in Duitsland is geëscaleerd. Dát spijt ons nou toch echt.” (https://report24.news/aussenminister-schallenberg-schenkt-baerbock-woerterbuch-diese-nennt-ihn-strache/)

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/02/17/oesterreichs-aussenminister-schenkt-baerbock-ein-woerterbuch/