SPOEDBERICHT: Organisatrice van Canadees “Freedom Convoy” gearresteerd

Door: David Berger.

De organisatrice van het Vrijheidskonvooi, Tamara Lich, werd afgelopen nacht door de politie in Ottawa gearresteerd. Naast haar medeorganisator Chris Barber werden ook talrijke andere vertegenwoordigers van het “Freedom Convoy” onder arrest gesteld.

https://philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2022/02/chris-Barber-300×204.jpg

Twee hoofd-organisatoren van het zogenoemde Freedom Convoy, Tamara Lich en Chris Barber , een trucker uit Saskatchewan,, werden in Ottawa gearresteerd. Lich werd donderdagavond en Barber in de loop van de dag (beide plaatselijke tijd) door de politie in Ottawa gearresteerd. Beiden blijven door de politie in bewaring gesteld en worden waarschijnlijk strafrechtelijk aangeklaagd, zo heet het. Zowel de gearresteerden alsook de aanwezige demonstranten bleven hierbij absoluut vredelievend.

Twee van de talloze arrestaties

De twee worden beschouwd als belangrijke aanvoerders van de protesten in Ottawa, die nu al drie weken duren Hun arrestaties waren er twee van meerdere, die in de afgelopen nacht volgden.

Lich zelf bevestigde tegenover de Canadian Press, dat zij er eerder zelf bij was, toen Barber werd gearresteerd en afgevoerd. Lich verklaarde, dat ze de arrestatie al had verwacht, nadat eerder al haar persoonlike bankrekening al was bevroren.

De politie van Ottawa wenste over de arrestaties geen uitspraken te doen: Zolang er geen aanklacht is ingediend, zou zij onderzoeksmaatregelen tegen personen kunnen bevestigen noch ontkennen.

Blokkering bankrekening voor regeringscritici

“Vanaf vandaag kan een bank of een andere financiële dienstverlener een bankrekening met onmiddellijke ingang bevriezen of blokkeren … Als U lid bent van een pro-Trump-beweging en doneert, kunt u zich er zorgen over maken, dat uw bankrekening zou knnen worden bevroren”, aldus de Canadese premier Chrystia Freeland twee dagen geleden.

Op de aankondiging volgden, sneller en wijdverbreider dan verwacht, daden: “Op bevel van de regering worden op grond van de massale protesten van de Truckers niet alleen de bankrekeningen en activa van ondersteuners van de protesten bevroren en geblokkeerd, maar in de toekomst dient deze manier van beleid ook te worden uitgebreid tot alle “regeringscritici”. Het heeft thans geleid tot een run op de bank, die zou kunnen leiden tot een collaps van het Canadese banksysteem. (https://unser-mitteleuropa.com/kanada-bankkonten-sperre-von-regierungskritikern-fuehrt-zu-bank-run-finanzsystem-vor-kollaps/0

Oorverdovend zwijgen

Na alles, wat er in de laatste weken is gebeurd, lijken de dagen van Trudeau geteld. Des te raadselachtiger is het feit, dat alle regeringsleiders er braaf het zwijgen toe doen over hetgeen dit staatshoofd vanuit zijn “Führerbunker” in Canada tot stand brengt.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/02/18/eil-organisatorin-des-kanadischen-freedom-convoy-festgenommen/