Donald Trump: “De pers is een vijand van het volk geworden”

Door: Manfred Rouhs.

De conservatieve krant “Epoch Times ” heeft in Florida een interview gehad met Donald Trump. Deze bereidt zich voor, om dij de presidentsverkiezingen van 2024 opnieuw het Witte Huis te betrekken. Zij grootste hindernis op de weg terug naar de macht zijn de Noord-Amerikaanse massamedia, waar hij ober zegt:

“Wij hebben niet langer een vrije en faire pers. De Pers is een vijand van het volk geworden. Het is zeer moeilijk, om een boodschap te verspreiden. Nu staan ze op het punt OAN (‘One American News’) te sluiten. Daarom is datgene, wat de ‘Epoch Times” doet, zo belangrijk.”

Veel van dat, wat Trump zegt, komt ons, Duitsers bekend voor. Ook zijn kritiek op een Amerikaanse politiek, die de veiligheid van de Amerikaanse burgers een lage prioriteit geeft.

“Men moet zich werkelijk afvragen, waarom de regering een zwakke militie, hoge rentevoeten en hogere belastingen voorstaat en waarom ze geen grensregime wil hebben. Waarom wil ze geen verkiezingspas, maar ‘sanctuary cities [toevluchtsoorden] die zorgen voor criminelen? Waarom wil ze de middelen van onze politie besnoeien? Wil ze geen politie? En waarom dan niet? Dat kan toch niet goed zijn. Of ze zijn dom wat ik niet denk, of ze haten ons land. Als men het misdaadpeil in ogenschouw neemt in de steden, die door democraten worden beheerst, is dat hoger dan ooit tevoren.”

Op het gebied van de migratiepolitiek zijn de fouten van de regering-Biden pas goed precies dezelfde, die in Berlijn worden gemaakt. Hierover zegt Trump:

“Ze zullen de grenzen niet sluiten. Ze zullen de moordenaars, drugshandelaren en terroristen, die ons land zijn binnengestroomd, niet afwijzen. Bij ons worden terroristen uit Afghanistan binnengevlogen. Slechts 13 procent van de mensen, die door ons land worden opgenomen, worden doorgelicht en gecontroleerd. Aan het eind van de oorlog – en ik ben degene, die hem werkelijk heeft beëindigd – wilde ik de mensen zeer efficiënt eruit halen. De oorlog was dus ten einde en wij hebben tienduizenden, honderdduizenden opgenomen, zonder hen door te lichten. Wij hebben geen idee, wie deze mensen zijn. Daarvoor zullen we een hoge prijs moeten betalen.”

Trump heeft exacte voorstellingen van hoe het beter kan worden gedaan – en alles hiervan is ook goed over te dragen op de situatie in Duitsland:

“Nu, er is uiteraard leiding nodig. Het is eenvoudig te zeggen, wat men doen kan. De grenzen dicht, de mensen [ de migranten] terugsturen naar Mexico, zodat ze daar blijven alle terugdraaien, die we hadden, bijvoorbeeld ‘catch and release’. Er kan eenvoudig worden vastgesteld, wat ons te doen staat, maar dat zal niet worden gedaan (…)

Ze zullen de grenzen niet sluiten. De muur was bijna klaar. Het heeft twee en een half jaar geduurd, voor ik met de bouw kon beginnen, omdat ik elf rechtszaken moest winnen, vooral tegen het Congres en tegen de Democraten. Alle zaken heb ik gewonnen. We hadden de laagste aantallen van illegale migratie aller tijden aan onze zuidgrens. Nu hebben wij de meest slechte cijfers, en hierbij zijn de drugs inbegrepen Er is 10- tot 15 maal meer sprake van drugs als nog maar een jaar geleden.”

Wie denkt, dat Trump in de VS geen politieke factor van betekenis meer is, vergist zich. De verkiezingen van 2024 zijn mogelijk de meest spannende in de Amerikaanse geschiedenis – en Donald Trump heeft een goede kans, om ze te winnen.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/02/donald-trump-die-presse-ist-zum-feind-des-volkes-geworden/