Knipperlicht-regering kondigt uitzetten buitenlanders aan

Door: Manfred Rouhs.

Stephan Thomae is een van de vier parlementaire bedrijfsleiders van de FDP-fractie in het Ditse parlement. 53 jaar oud, is hij van beroep advocaat en wordt hij beschouwd als geprofileerde binnenlandse politicus van zijn partij. In een interview met de “Welt” https://www.welt.de/politik/deutschland/plus236983773/Migrationspolitik-Ampel-will-eine-Rueckfuehrungsoffensive-angehen.html kondigde hij vanachter de betaalmuur een opmerkelijke wijziging aan in de Duitse immigratiepolitiek.

Thomae wil namelijk “Law and Order” werkelijkheid laten worden en “de immigratie op orde brengen”. In het bijzonder streeft hij naar het uitzetten van illegale immigranten naar hun landen van herkomst. Hiertoe “wil de knipperlicht-coalitie een terug-verwijzings-offensief aangaan, dat alleen mogelijk is in coöperatie met die landen van herkomst. Opdat zij hun landgenoten terugnemen, dient men ook hen iets te geven, bijvoorbeeld vergemakkelijking m. b. t. visa en economische stimulatie. Daarom willen wij een buitengewoon gevolmachtigde inzetten, die deze terugnemingsovereenkomsten afhandelt.”

De ‘Buitengewoon gevolmachtigde” voor de uitzetting van buitenlanders dient te worden geïnstalleerd in het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar in nauwe betrekking samenwerken met het ministerie vaan Buitenlandse Zaken van Annalena Baerbock en gebruik maken van dier internationale contacten. Hier dient men zich af te vragen: Weet Baerbock hiervan af? Wat vindt haar groene partijbasis van dergelijke plannen?

Illegale migranten wil Thomae daarnaast reeds ver voor de (onbewaakte) Duitse grenzen tegenhouden. Hiertoe “komt het er op aan, allereerst te verhinderen, dat veel mensen zonder toestemming de buitengrenzen van de EU overschrijden. Daar hebben we de naburige staten van de EU voor nodig, in welke de Europeanen opnamecentra zouden kunnen runnen, waarin de mensen menswaardig kunnen leven,” zegt Thomae in het interview met de “Welt”.

Tegelijkertijd verklaart Reem Alibali-Radovan https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/regierung-sieht-deutschland-geruestet-fuer-moegliche-fluechtlingswelle-a3728180.html (SPD), de afgezante voor Integratie van de knipperlicht-regering, dat Duitsland voor een toenemende stroom van vluchtelingen “in principe goed is opgezet”. Eerste opvanginstellingen, gemeenschaps-onderkomens en “aanspreekpunten voor integratie moeten vervolgens worden behouden en uitgebouwd.

Hoe dat samengaat? – Heel eenvoudig: Totaal niet. De FDP ontwikkelt zich tot de immigratiepolitieke spookrijder van de knipperlicht-regering. Ze doet haar Law-and-Order cliëntèle beloftes, die ze niet kan nakomen. Als het verkeerd loopt, krijgt de rood-groene meerderheid in de knipperlicht-coalitie de schuld. De FDP evenwel kan er niets aan doen en heeft haar uiterste best gedaan.

Wie trapt er nog in deze retoriek?
Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/02/ampelregierung-kuendigt-auslaender-rueckfuehrung-an/