“Tagesschau” ontzet: “Onder het voorwendsel van Corona-pandemie demonstraties in Rusland niet toegestaan”

Door: David Berger.

De “Tagesschau”, die al sinds maanden ophitst de de critici van de Corona-maatregelen en excessen van het meest ernstigste politiegeweld tegen “wandelaars” en “dwarsdenkers” https://philosophia-perennis.com/?s=polizeigewalt verzwijgt, windt zich nu op over Rusland, waar, “onder het voorwendsel van veiligheid voor besmetting door de Corona-pandemie demonstraties niet worden toegestaan. “Bovendien treedt de politie bruut op tegen regerings-kritische demonstranten.”

Onze Vondst van de Week is afkomstig van de internetsite van de “Tagesschau” (ARD – ZDF). Deze bericht over de anti-oorlogs-demo’s in Rusland:

Bij protesten tegen de oorlog in de Oekraïne zijn “Maandag in Rusland opnieuw honderden mensen gearresteerd. 208 werden bij protesten in Moskou, 181 in St. Petersburg aangehouden, zoals het burgerrechtenportaal Owd-Info ’s avonds mee heeft gedeeld. Over het hele land hebben er minstens 413 arrestaties plaatsgevonden in 13 steden. De ontzetting over de oorlog tegen de Oekraïne drijft in Rusland vele mensen de straat op om te protesteren.”

Russische politie treedt “buitengewoon bruut” op tegen demonstranten

Eigenlijk zouden de Russische veiligheidsbeambten “buitengewoon bruut” optreden tegen demonstranten. Of hiermee het inzetten van waterkanonnen of pepperspray wordt bedoeld, of dat de politie demonstranten zonder mankeren in elkaar slaat en honden op ze afstuurt, zegt het bericht niet.

In plaats daarvan: “De Russische autoriteiten waarschuwen uitdrukkelijk voor het deelnemen aan de niet-toegestane manifestaties. Onder het motto van veiligheid tegen besmetting in de Corona-pandemie zijn demonstraties niet toegestaan.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/03/02/tagesschau-empoert-unter-vorwand-der-corona-pandemie-demonstrationen-in-russland-nicht-erlaubt/