Vrede voor de Oekraïne: Dat zou het grote moment van Donald Trump kunnen worden

Door: David Berger.

Poetin heeft heeft de Oekraïne reeds min of meer een soort vredesaanbod gedaan. Zou het nu niet het grote moment zijn voor Donald Trump? Biden kan hier niets tot stand brengen, maar Trump was altijd al een man van de Vrede en zou op ooghoogte met Poetin kunnen praten. Zou het wat zijn, als die twee elkaar nu eens zouden ontmoeten voor een soort vredesoverleg?

In een bijdrage voor de “Spil van het Goede” https://www.achgut.com/artikel/ein_verlorener_sieg resumeert Alexander Meschnig https://philosophia-perennis.com/?s=Alexander+Meschnig:

“Zelfs als Kiev in de komende dagen zou vallen, zullen de beelden vanuit de vernietigde steden van de Oekraïne in Rusland – ondanks de censuur – op binnenlands politiek niveau een groeiend probleem worden. Reeds nu vindt de aanval onder de eigen bevolking slechts weinig instemming, hoewel het natuurlijk moeilijk is, om hier belastbare inlichtingen over te verkrijgen. De Oekraïne is echter niet Syrië, en het schieten met zwaar geschut – met granaten en raketten – op een “broedervolk” is op den duur moeilijk, zo niet onmogelijk, te verkopen. Ook het semantische anders-benoemen van de aanval als “begrensde militaire speciale operatie” wordt bij voortduring van de oorlogshandelingen steeds twijfelachtiger.

Kan deze oorlog dus ook voor Poetin het mogelijke einde zijn? Dat houd ik niet voor uitgesloten, alhoewel hij de Geheime Dienst, de Politie en het leger nog beheerst.”

Rusland zou de oorlogshandelingen onmiddellijk afblazen, als…

Deze regels zijn afkomstig van de vierde maart, gisteren vulde Meschnig ze op Facebook aan met het volgende nieuwsbericht van onvista:

“Daarnaast zijn er nog onbevestigde uitspraken van de kant van een woordvoerder van het Kremlin, dat Rusland de oorlogshandelingen onmiddellijk zou afblazen, als de Oekraïne op de eisen van Rusland zou ingaan. Welke zouden zijn: Een dusdanige aanpassing van de constitutie, dat er niet wordt aangesloten bij een politiek statenblok, erkenning van de Krim als Russisch gebied zowel als erkenning van de autonomie van de gebieden Donetsk en Lugansk. Mocht dit doorgang vinden, dan zouden de militaire acties “ogenblikkelijk” stoppen.”

Kortom: In het Kremlin lijkt er geen belangstelling te zijn voor een escalatie van de toestand en daarmee voor een eventueel einde van het tijdperk-Poetin, integendeel zelfs.

Trump en Poetin: Gesprekken op ooghoogte

Bij mij kwam gisteren spontaan de vraag naar boven: Zou dit niet het grote moment zijn voor Donald Trump https://philosophia-perennis.com/2022/02/27/gettr-chef-miller-trump-haette-ukraine-krieg-verhindert/? Biden kan hier – ook op grond van zijn volledige onkunde van de dingen en van de ontoerekeningsvatbare indruk, die hij steeds vaker maakt – niets tot stand brengen. Maar Donald Trump heeft in deze kwestie nog niet ‘te ver uit het raam gehangen’, was altijd al een man van de vrede en kon steeds op ooghoogte met Poetin praten. Beiden beschouwen elkaar wederzijds als geniaal en zien duidelijk,, dat het onder Trump nooit tot Poetins inval in de Oekraïne gekomen zo zijn. Wat, als de twee elkaar nu eens zouden ontmoeten voor een gesprek?

Dat een dergelijke succesvolle ontmoeting een horrorscenario zou zijn voor de krijgers van de “Nieuwe Wereldorde”, die zowel Poetin als Trump verafschuwen,, is duidelijk. Maar: Het zou zoals destijds bij Caïro hebben kunnen gaan, waar bij een soortgelijke ontmoeting verder onnodig bloedvergieten, nog meer oorlogshetze, vooral ook in Duitsland, en een onwaarschijnlijke, maar niettemin niet geheel en al uit te sluiten “Derde Wereldoorlog” werd verhinderd.

PS: Volgens geruchten is Trump met enkele afgevaardigden op weg naar de Oekraïne! (Telegramkanaal Trump Jr.)

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/03/08/frieden-fuer-die-ukraine-das-koennte-die-grosse-stunde-des-donald-trump-werden/