De oorlog en Duitsland – de huidige stand van Zaken

Door: Wolfgang Hübner (zeer bezorgd).

  1. De consequenties en gevolgen van de oorlog in de Oekraïne zijn voor Duitsland zonder uitzondering negatief en brengen bij een verdere escalatie het bestaan van de natie in gevaar.
  2. De buitengewoon geëxponeerde situatie en betekenis van Duitsland in Europa,, de eenzijdige, tegenover Rusland openlijk vijandige houding van politiek en media in de oorlog, de militaire ondersteuning voor de Oekraïne, en, niet in de laatste plaats, de Amerikaanse atoom-steunpunten op Duits grondgebied maken Duitsland tot eerste doelwit voor een mogelijke nucleaire aanval van Rusland.
  3. Dit voor Duitsland dodelijke gevaar zal in het geval van een door de Russische leiding als economisch en militair doodlopend ingeschatte toestand reëel zijn, ja, dat is ze al.
  4. Een Russische atoomaanval tegen een Duits doelwit lokt op geen enkele manier automatisch de Derde Wereldoorlog uit, maar kan deze zelfs verhinderen, omdat noch Rusland, noch de VS het risico van hun wederzijdse vernietiging, waarvan alleen China zou kunnen profiteren, op zich zullen nemen.
  5. Daarom is het in het existentiële belang van Duitsland, om zich te onthouden van elke houding en handeling, die kan worden beschouwd als een inmenging in de Oorlog tussen Rusland en de Oekraïne. Hiertoe behoren tevens economische sancties. Die zijn zonder meer voor Duitsland veel meer belastend dan voor Rusland.
  6. De voorwaarden van Rusland voor een wapenstilstand in de Oekraïne vormen voor de Duitse belangen geen onoverkomelijke hindernis.
  7. Een geneutraliseerde, maar verder staatkundig zelfstandige Oekraïne zal voor Duitsland een meer aantrekkelijke economische en culturele partner zijn.
  8. Vanzelfsprekend kunnen vreedzame sympathie-manifestaties voor de éne of voor de andere kant van de tegenstanders van de oorlog, in Duitsland plaatsvinden.

Naschrift: Thomas Fasbender, een van de beste Ruslandkenners en schrijver van een kritische, uitstekend geschreven actuele biografie over Vladimir Poetin (https://www.pi-news.net/2022/03/thomas-fasbender-wladimir-w-putin-eine-politische-biographie/) heeft met betrekking tot de aangekondigde levering van Poolse gevechtsvliegtuigen aan de Oekraïne via Duitsland en het Amerikaanse steunpunt Ramstein maandag waarschuwend geschreven:

“Een stap dichterbij de Grote Oorlog. En de levering via Duitsland, uitgelezen bedacht. Samen gegaan, samen gevangen, samen gehangen. Maar wie sterft niet graag voor een goed doel? Liefst meteen de goede wijn uit de kelder gehaald. Zoals het er naar uitziet, wordt die niet oud.”

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/03/der-krieg-und-deutschland-stand-heute/