Demo bij Duits Constitutioneel Gerechtshof: Advocaten en verpleegkundigen eisen aftreden van hoofd Constitutioneel Gerechtshof Harbarth

Door: David Berger.

Om en nabij de 200 advocaten en ca. 1200 verpleegkundigen zijn vandaag naar Karlsruhe gereisd, om het Constitutioneel Gerechtshof de Rode Kaart te tonen. Het middelpunt vormde de eis om het aftreden van Stephan Harbarth https://philosophia-perennis.com/2021/12/01/stephan-harbarth-wenn-der-gaertner-zum-bock-wird/, de zittende president van het Constitutioneel Gerechtshof. Niet één rechter in de Duitse naoorlogse geschiedenis heeft eerder onze hoogste Duitse rechtbank, het Constitutioneel Gerechtshof, zoveel schade toegebracht, als deze president.

In de persmededeling van het georganiseerde “Advocaten voor voorlichting o. i. v.” heet het:

https://philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2022/02/harbarth-merkel-4-300×209.jpg

” Wij zetten ons in voor de bevordering en het behoud van het democratische staatswezen. Hiertoe behoort een onafhankelijke Justitie. Een Justitie, die de grondwet in acht neemt, neutraliteit en onafhankelijkheid van de rechter bij beslissingen garandeert en zonder ideologische beïnvloedingsfactoren de rechtsstaat waardeert en veiligstelt.

Dat is in gevaar. Actueel wordt in het kader van het besluit tot algemene vaccinatieplicht vanaf 18 jaar, artikel 2 regel 2 van de grondwet, volgens welk eenieder het recht heeft op fysieke onschendbaarheid, en volgens welk de persoonlijke vrijheid onaantastbaar is, geringschat en gebroken.”

Harbarth brengt onze hoogste Duitse rechtbank schade toe

Door de sprekers werd “onder andere het aftreden geëist van Stephan Harbarth https://philosophia-perennis.com/2021/11/30/bundesverfassungsgericht-weg-von-den-grundrechten-hin-zu-einem-totalitaeren-corona-regime/, de zittende president van het Constitutioneel Gerechtshof, zoals in het telegram te lezen valt. Volgens de organisatoren van de demonstatie heeft “niet één rechter in de Duitse naoorlogse geschiedenis eerder onze hoogste Duitse rechtbank, het Constitutioneel Gerechtshof, zoveel schade toegebracht, als deze president.”

Het Constitutioneel Gerechtshof is onder hem een “politiek ja-knikkersorgaan” geworden, de politiek heeft met de benoeming van Harbarth Justitie gekocht. En zou aldus haar totalitaire agenda ongeremd kunnen doorzetten.

Verdere onderwerpen zijn het recht op verzet, de scheiding der machten, de “de-legitimatie van de staat”, beroepsrechtelijke beschuldigingen tegen artsen m. b. t. de voorlichting over Corona-vaccinatiestoffen en hun bijwerkingen en verdere onderwerpen rondom de Corona-maatregelen.” (https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/jetzt-live-anwaelte-fuer-aufklaerung-fordern-ruecktritt-von-harbarth-demo-am-bverfg-a3751957.html)

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/03/11/demo-am-bundesverfassungsgericht-anwaelte-und-pfleger-fordern-ruecktritt-von-bverfg-chef-harbarth/