“Afrikaanse studenten” uit de Oekraïne verliezen toevallig hun paspoorten op weg naar Duitsland

Door: Redactie PP.

De mainstream-media zijn geslaagd in een nieuw kunststukje inzake het framen van illegale migranten: de duizenden Afrikanen en Arabieren, die in het kader van de Oekraïne-oorlog ongehinderd naar West-Europa reizen https://philosophia-perennis.com/2022/03/01/ukraine-mit-fluechtlingen-kommen-auch-tausende-araber-und-afrikaner/, woorden nu “studenten”, die kennelijk net vanuit het Zwarte continent te hoop lopen in de bitterkoude Oekraïne.

En net als bij de illegale massa-immigratie sinds het jaar 2015 via de Balkan en de middellandse Zeeroute, zo herhalen ook hier de patronen zich, ook al wil men dit uiteraard de verblinde mainstream-media-consument anders voorschotelen.

Zoals in de Duitse “Hessen-Rundschau” https://www.hessenschau.de/gesellschaft/afrikanische-studierende-aus-der-ukraine-sind-wir-nicht-alle-auf-der-flucht-vor-dem-gleichen-krieg,afrikanische-studenten-ukraine-100.html , die verslag doet van de “traumatische vlucht” van talloze afrikanen uit de Oekraïne. Zo zouden “studenten” uit Kameroen nu al twee maal zijn gevlucht voor de oorlog, eenmaal in het West-Afrikaanse vaderland en nu in de Oekraïne.

In de berichtgevingen van de bescherming-zoekende Afrikanen wordt echter niet alleen geklaagd over het racisme van de Oekraïense autoriteiten bij het vertrek, maar ook over dat men “alles verloren heeft”, inclusief de paspoorten en andere documenten, wel te verstaan.

Afrikanen, die vrouwen achterlaten, voorgesteld als helden

Ondergebracht zin de Afrikanen in een evangelische gemeente in Frankfurt, waar ze nu “tegen een ongewisse toekomst aankijken”. Of de verhalen van de “Afrikaanse studenten” ooit nauwkeuriger worden gecheckt, of zelfs bewezen, mag hoe dan ook sterk worden betwijfeld.

Soortgelijke ontwikkelingen vallen te lezen in de linkse “Zeit” https://www.zeit.de/gesellschaft/2022-02/ukraine-flucht-russland-krieg-gefluechtete-ankunft?utm_referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F. Daarin woorden Afrikanen, die hals over kop uit de Oekraïne vluchtten en hierbij vrouwen en kinderen achterlieten, kortweg neergezet als helden en slachtoffers. Zoals een “jonge man”, eveneens uit Kameroen, die niet eens op zijn in de Oekraïne achtergebleven gezin wachtte in Polen, maar direct doorreisde naar het sociale-voorzieningenland Duitsland en thans eveneens ‘tegen een ongewisse toekomst aankijkt”.

Interessant ook, dat hij door Duitse “vluchtelingen-hulpverleners” direct met de auto van de Pools-Oekraïense grens werd afgehaald en naar Berlijn gebracht. Zonder problemen en controle natuurlijk. Dat had de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Faeser immers ook beloofd https://philosophia-perennis.com/2022/03/02/faeser-verspricht-migranten-ohne-testpflicht-ohne-asylverfahren-nach-deutschland-einreisen/.

Deze bijdrage verscheen oorspronkelijk in “Unser Mitteleuropa”.

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/03/14/afrikanische-studenten-aus-der-ukraine-verlieren-zufaellig-ihre-paesse-auf-dem-weg-nach-deutschland/