Infectiebeschermingswet: Voortzetting van de meeste maatregelen – “Freedom Day” vervalt

Door: David Berger.

De voor het begin van de Lente op zondag door Scholz & Co beloofde “Freedom Day” vervalt. Dit werd gisteren samen met de slechts onwezenlijk veranderde vernieuwing van de infectiebeschermingswet besloten. Een gastbijdrage van Prof. Alexander Dilger https://alexanderdilger.wordpress.com/2022/03/18/infektionsschutzgesetz-wieder-geaendert-mit-ermaechtigung-der-laender-zur-fortsetzung-der-meisten-massnahmen/.

Het Duitse parlement heeft vóór de wijziging van de infectiebeschermingswet gestemd. De ‘verkeerslicht-coalitie’ stemde als één man vóór (met één onthouding bij de Groenen en ettelijke ontbrekende afgevaardigden, bij elkaar 364 ja-stemmers) en de oppositie als één man tegen (met één onthouding van de Linkse Partij en eveneens ettelijke ontbrekende afgevaardigden, bij elkaar 277 nee-stemmen).

Voor Groenen en SPD nog steeds te weinig dictatuur

Daarnaast waren ook verschillende afgevaardigden van Groenen en SPD er niet gelukkig mee, de grondrechten van de burgers minder in te perken terwijl in het bijzonder de Unie (CDU – vert.) riskeerde, dat met bewegingsvrijheid van de regelingen tot nu toe alle inperkingen zouden zijn weggevallen, reden voor haar om in de Bondsraad (vgl. Eerste Kamer – vert.)tenslotte toch in te stemmen,, hoewel gisteren nog alle deelstaat- minister-presidenten over wijziging van de wet gescholden hadden, omdat ze niet zelf de verantwoording voor hun eisen op zich willen nemen.

Grootmoedig: Geen mondmaskerplicht meer in de buitenlucht en in quarantaine

In feite vervallen hiermee hu slechts buitengewoon absurde mondmaskerplichten in de buitenlucht en buitengewoon pesterige inperkingen voor niet-volledig-gevaccineerden, waarbij de Duitse regering deze status door middel van rechtsverordening mag wijzigen en bijv. elk kwartaal een vaccinatie zou kunnen voorschrijven.

Vanaf de tweede april is er de mogelijkheid, door het besluit van een deelstaatparlement territoriale organen (tot een hele deelstaat aan toe) tot risicogebied te verklaren, waarin de meeste huidige maatregelen wederom gelden. Het blijft afwachten, hoe verregaand hiervan gebruik wordt gemaakt. Hoe dan ook is het begin van de lente zondag niet de beloofde “Freedom Day”.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/03/19/infektionsschutzgesetz-fortsetzung-der-meisten-massnahmen-freedom-day-faellt-aus/