Seniele oorlogvoering: “Godverdomme, deze man kan geen president blijven”

Door: David Berger.

Bij zijn optredens in Polen bracht de Amerikaanse president Biden de tot nu toe meest catastrofale overtreffende trap van zijn talloze, tot misverstand aanleiding gevende, domme tot gevaarlijke uitspraken tot stand. Met zijn belofte dat er spoedig Amerikaanse soldaten voet zullen zetten in de Oekraïne, provoceerde hij de uitbreiding van de Russisch-Oekraïense oorlog tot een wereldoorlog. Boosheid of seniliteit? Hoe dan ook: “Godverdomme, deze man kan geen president blijven”

“Godverdomme, deze man kan geen president blijven.”- Deze zin viel afgelopen Zaterdag in Polen. Hem gezegd heeft niemand minder dan de Amerikaanse president Biden over Poetin. Hiermee liet hij zich precies zo uit, als de door de VS- en EU-media als fake-news afgedane uitlatingen vanuit Moskou de president al langer toeschrijven. De VS hadden daarop steeds opnieuw pertinent weersproken, op een regimewisseling in Rusland aan te sturen.

En ze doen het alweer. Enkele uren na de voor opwinding zorgende uitspraak van Biden, probeerde zin minister van Buitenlandse Zaken het gezegde zogezegd door herinterpretatie niet-gebeurd te maken: “Zoals u weet, en zoals wij meerdere malen hebben gezegd, volgen wij niet de strategie in Rusland een regime-wisseling, of wat dan ook van dien aard tot stand te brengen […] Ik denk, dat de president, het Witte Huis gisteravond heel eenvoudigweg heeft beargumenteerd, dat President Poetin niet kan worden gemachtigd om oorlog te voeren tegen de Oekraïne…”

“En u zult het zien, als u daar bent”

Wie beide uitspraken vergelijkt en de zin van Biden in spreekverband vergelijkt, zal heel snel opmerken, dat Biden zelfs niet had gezegd. Ook als reeds een enkele onbedachte uitspraak in tijden van oorlog fataal kan uitpakken en honderdduizenden mensen het leven kan kosten,, bleef dit niet de enige gevaarlijke faux-pas, die de Amerikaanse president zich veroorloofde. De “Berliner Zeitung” https://www.berliner-zeitung.de/welt-nationen/joe-bidens-gefaehrliche-versprecher-wird-der-praesident-senil-li.219396 merkt hierover op: “Maar gelukkigerwijs is de zin geen op zichzelf staand geval, maar slechts de zoveelste ontsporing in een onafzienbare serie aan knoeierijen, versprekingen en vergissingen.”

Kort daarvoor had Biden, die de Oekraïne nog maar enkele dagen geleden verwisselde met Iran https://philosophia-perennis.com/2022/03/02/biden-baerbockt-ukraine-mit-dem-iran-verwechselt/, in Polen gestationeerde Amerikaanse soldaten van het 82ste Luchtlandingsregiment bezocht en zich aldaar lovend uitgelaten over de “ruggengraat” van de Oekraïense militie ende burgerbevolking in de oorlog met Rusland. En vervolgens de soldaten beloofd: “En u zult het zien, als u daar bent”.

De Berliner Zeitung stelt treffend vast: “Plotseling verkondigde Biden, dat de soldaten naar de Oekraïne zouden worden gestuurd. Dan zou Amerika partij zijn in de Oorlog, wat in het ergste geval de Derde Wereldoorlog zou kunnen ontketenen. Heeft hij dat zo bedoeld? Verraadt Biden uit onvermogen geheime operaties?”
Is Biden nog toerekeningsvatbaar?

Deze uitspraken zijn slechts een zoveelste mijlpaal in talloze, deels grappige, maar heel vaak ook riskante versprekingen. Steeds meer mensen in de VS waaronder niet weinigen, die hun stem op hem hebben uitgebracht, vragen zich intussen af, in hoeverre Biden überhaupt nog toerekeningsvatbaar resp. functie-bekwaam is.

Hierover nog eens onder de titel “De gevaarlijke versprekingen van Joe Biden: Is de president seniel aan het worden?” de “Berliner Zeitung”, die sinds haar wisseling van eigenaar beduidend pretentieuzer geworden is: “Deze waarschijnlijke verandering werpt naast de vele misverstanden echter nog meer vragen op. Als Biden geestelijk aan het aftakelen is, wie beslist er dan over de vele uiterst complexe vraagstukken, waarmee een president zich dient bezig te houden?”

“Godverdomme, deze man kan geen president blijven”- Uit de psychologie weten wij, dat mensen niet zelden hun eigen problemen projecteren op anderen en ze aan het tegenovergestelde trachten bloot te stellen en te bestrijden. Iedere slechts half opmerkzame waarnemer had het reeds in de verkiezingsstrijd moeten opvallen, dat Biden bijna onomkeerbaar op weg is om seniel te worden, wat hem met zijn problematische voorgeschiedenis in het Amerikaanse presidentsambt tot een tikkende tijdbom zal maken.

Elke dag, dat Biden als koe in de porseleinkast rond strompelt door een uiterst explosieve wereld, is een dag, die voor ons een allesvernietigende wereldoorlog dichterbij brengt.

Wat betreft dát aspect heeft Biden volkomen gelijk: “Deze man kan geen president blijven”.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/03/29/gottverdammt-dieser-mann-kann-nicht-praesident-bleiben/