Afscheid van het mondkapje – voorlopig

Door: Wolfgang Hübner.

De meeste momenteel verantwoordelijke politici in Duitsland hebben de met het virusgevaar gemotiveerde gedwongen maatregelen zoals mondkapjesplicht, afstandsverordening, 2G en/of 3G werkelijk voor lief genomen. Deze indruk dringt zich op, als men de reacties van zogeheten deelstaatmoeders en deelstaatvaders op het naderende wegvallen van ettelijke gedwongen maatregelen https://www.focus.de/finanzen/news/was-gilt-in-ihrem-bundesland-ab-2-april-wird-es-chaotisch-welche-corona-regeln-gelten-sollen_id_75120311.html in de meeste deelstaten, met uitzondering van Mecklenburg-Vorpommern en Hamburg beschouwt. Mokkend wordt er er op het door de FDP doorgezette nieuwe besmettings-beschermingswet in het parlement gewezen en het daarmee samenhangende hoge risico benadrukt. Maar al te graag, zo is de indruk, zou men partij-overkoepelend de soevereine burger nog veel langer gemuilkorfd aan het lijntje houden.

Weliswaar heeft Minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach er op gewezen dat er voor de deelstaten mogelijkheden zijn om ingeval het bestaan van “Hot-Spots” de beperkingen weer geldend te maken. Evenwel zullen de deelstaatpolitici daarom al slechts zeer voorzichtig hiervan gebruik maken, omdat ze nederlagen voor rechtbanken bij het in praktijk brengen van dergelijke maatregelen dienen te vrezen. Zelfs de Corona-helden Markus Söder (Beieren) en Winfried Kretschmann (Baden-Württemberg) doen mee aan de zo flauwtjes geplande “dag van de vrijheid” op 2 april. De thans dikwijls gehoorde ,opvallend mismoedige verwijzing naar de eigen verantwoordelijkheid van de burgers en de politieke verantwoordelijkheid van de Bondsstaat documenteert indrukwekkend, hoe zwaar het blijkbaar vele volksvertegenwoordigers valt, een onverhoopt machtsinstrument voorlopig op te geven.

Hierom voorlopig, omdat het uiterlijk in de Herfst weer tevoorschijn kan worden gehaald en bij een dienovereenkomstige besmettingssituatie ook gewis meteen weer in gebruik wordt gesteld. De hoop om met welke vorm van algemene vaccinatieplicht tezamen met vaccinatieregister de onderdaan zo toch nog behoorlijk te kunnen ringeloren, is immers ook op geen enkele manier al vervlogen. Zolang Lauterbach regeert en de farmaceutische industrie met miljarden van de belasting zorgt voor gewin aan vaccinatiestoffen tot in het oneindige, moet en zal de virusangst overeind blijven. Wast dat betreft is er zelfs voor al diegenen, die zich verheugen op de tweede april, geen reden voor euforie.

Er was ooit een film van Stanley Kubrick met de mooie titel “Dr. Strangelove, of hoe ik leerde, de Bom lief te hebben”. Duitse politici hebben in de afgelopen twee jaar gedwongen Corona-maatregelen leren liefhebben, heel in het bijzonder “Dr. Strangelove” uit de talkshows. En wat men liefheeft, wil men nu eenmaal niet te lang missen.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/03/abschied-von-der-maske-vorlaeufig/