Vakantie verboden: Tommy Robinson gearresteerd bij reis naar Mexico

Door: Redactie PI.

De Islamcriticus en leidend politiek vervolgde van Europa, Tommy Robinson, is bij zijn reis naar Mexico afgelopen vrijdag aangehouden, zoals hij laat weten op GETTR https://gettr.com/post/p139rhme2bb. Hij wilde merzijn drie kinderen met vakantie in Cancun.

De Mexicaanse grenspolitie kon geen redenen noemen voor Tommy’s aanhouding. “Geheime instructie vanuit Mexico-Stad”, zou de reden zijn, aldus een ambtenaar. Tommy, wiens eigenlijke naam Stephen Yaxley-Lennon luidt, is al twee keer zonder moeilijkheden met zijn gezin in Cancun met vakantie geweest.

Later werd hem door ambtenaren verteld, dat hij bij zijn reis werd verhinderd op verzoek van de Britse regering. “Ik word op verzoek van de Britse regering vastgehouden in een opvangkamp”, aldus Robinson. “Als je dat niet angstaanjagend vindt, weet ik het ook niet meer. Aan de linksen en de media: Als ze dit met mij kunnen doen, kunnen ze het met jullie ook doen.”

Robinson werd gescheiden van zijn kinderen, die verbijsterd waren over de arrestatie zonder reden van hun vader tijdens de gezinsvakantie. De mensen hebben zich er zelfs nog verschrikkelijk druk over gemaakt, dat kinderen uit Mexico bij illegale grensoverschrijdingen naar de VS van hun ouders werden gescheiden. Ik ben legaal binnengekomen en word nu op verzoek van de Britse regering illegaal gescheiden van mijn kinderen.”

De leidende zogeheten “mensenrechtenorganisaties” Amnesty International en Human Rights Watch, zowel als Reporters zonder grenzen bewaarden zoals gewoonlijk over de willekeurige aanhouding van Robinson het stilzwijgen.

Robinson is reeds vele keren vanwege minimale delicten zoals leningsfraude, het reizen met een valse pas of het livestreamen voor een gerechtsgebouw veroordeeld tot meerdere maanden gevangenisstraf in een zwaarbewaakte gevangenis, waarin hij meermalen werd blootgesteld aan moordaanslagen en-bedreigingen door Moslims.

Robinson heeft aangekondigd, juridisch tegen dit voorbeeld van willekeur op te treden.

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/04/urlaub-verboten-tommy-robinson-bei-einreise-nach-mexiko-verhaftet/