Presidentsverkiezingen Frankrijk: Le Pen behaalt het beste resultaat in de geschiedenis van haar partij

Door: David Berger.

Marine Le Pen komt ca. 4 procent tekort om met Macron gelijke tred te houden. Hiermee bereikt zij met het oog op de eerste verkiezingsronde het beste resultaat in de geschiedenis van haar partij.

In Frankrijk is het verboden, prognoses of voorlopige berekeningen bekend te maken vóór 20 u. (als de stemlokalen dichtgaan). Maar buitenlandse media berichtten zo om en nabij 18 uur ontzet, dat le Pen en Macron nek-aan-nek zouden gaan. Derhalve keken de Fransen gisteren allereerst naar de Franstalige media in Zwitserland en België. Om 17 u. kon hoe dan ook worden vastgesteld, dat de verkiezingsdeelname iets lager uitviel dan vijf jaar geleden. Volgens de Belgische “Standaard” lagen om 18.30 u. Macron en le Pen op gelijke koers (beide 24%).
Vanmorgen (10 april – vert.) varen volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 97 procent van de stemmen geteld. Macron kreeg volgens de tellingen 27,60 procent van de stemmen, le Pen komt op 23,41 procent.

Zemmour-stemmers, maar ook vele Linksen zullen in de beslissende ronde op le Pen stemmen

Éric Zemmour haalde slechts zeven procent. Deze stemmen zouden in de tweede ronde, die op 24 april zal plaatsvinden, aangezien geen van de kandidaten de nodige absolute meerderheid heeft behaald, zeer zeker le Pen ten deel vallen.

Het kiezersgedrag van de stemmers op linkse kandidaten wat betreft de tweede ronde nog onduidelijk: Velen van hen hebben van Macron en zijn totalitaire allures zowel als van een door de EU gedomineerde politiek hun buik vol. Ik persoonlijk heb gesproken met talloze Fransen, die in de eerste verkiezingsronde op Mélenchon hebben gestemd, maar niettemin vastbesloten zijn, om bij de tweede verkiezing op le Pen te stemmen. Hoewel ze enkele punten van het Rassemblement National niet delen, zichzelf al helemaal niet beschouwen als “Rechts”‘. Maar ze vrezen het ergste, als Macron noodgedwongen een laatste ambtstermijn zal benutten, om zijn totalitair-elitaire regeringsstijl nog eenmaal te intensiveren.

Kenmerkend is, dat zelfs het ZDF reeds gistermiddag moest toegeven: “Linkspopulist JL Mélenchon viert zijn verkiezingsparty vandaag in een Parijs circus. Zijn aanhangers zijn in gesprek met ons sceptisch, dat het voldoende is voor de tweede ronde. Ingeval van een duel
Macron-le Pen staat bij de meesten de keuze nog niet vast.

Door jonge Fransen gefêteerd

Zo werd le Pen tijdens de verkiezingsstrijd door jonge Fransen gefêteerd:
(Video kon niet worden overgenomen – vert.)

Slechts iets van 4 procent

Update 20.17: n.tv meldde om 20.15 u.: “Macron komt volgens de eerste prognoses van het verkiezings-onderzoeksinstituut uit op 27 tot 29,7 procent van de stemmen Hiermee ligt hij in de eerste ronde voor op de rechts-populiste Marine le Pen, die vervolgens op 235 tot 244,7 procent uitkomt. Op de derde plaats met iets van 20 procent belandt de links-populist Jean-Luc Mélenchon.” Ongeveer 7 procent zou naar Éric Zemmour gaan.

Update 11.04,7.19: “Tot in de vroege morgen waren volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken 97 procent van de stemmen geteld. Vervolgens leidde Macron met 27,60 procent. Le pen kwam op 23,41 procent.” (https://www.tagesschau.de/ausland/europa/frankreich-wahl-227.html) – Hiermee is tevens duidelijk: Le Pen bereikt met betrekking tot de eerste verkiezingsronde het beste resultaat in de geschiedenis van haar partij.

“We hebben gewonnen, we hebben gewonnen”

Marine le Pen heeft met het oog op de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen opgeroepen tot een brede verkiezingsverbinding. “Ik roep iedereen, die niet op (President Emmanuel) Macron heeft gestemd, op, om zich bij ons aan te sluiten”, zei ze zondagavond in een toespraak tot haar aanhangers, een half uur na het sluiten van de stemlokalen. Volgens de prognoses komt ze op 235 tot 24,7 procent van de stemmen, Macron op tussen de 27 en 29,7 procent.

“We hebben gewonnen, we hebben gewonnen”, Scandeerden haar aanhangers. Le Pen sprak van een groot, gemeenschappelijk project”. Ze staat voor “economisch patriottisme” en voor “het opnieuw tot stand brengen van de statelijke autoriteit”, en ze wil Frankrijk “in Orde brengen”. (https://www.merkur.de/politik/frankreich-wahl-2022-praesidentschaft-news-live-ergebnis-macron-lepen-zemmour-praesident-zr-91469884.html)

Duitse media gaan intensiever de strijd aan tegen le Pen.

Intussen raken de Duitse, gelijkgeschakelde mainstream-media al in paniek. Zoals bijvoorbeeld de Tagesspiegel: “Een overwinning van Marine le Pen bij de Franse verkiezingen zou in Europa een politieke aardbeving tengevolge hebben. En de Duits-Franse motor zou spaak lopen.”

Er kan van worden uitgegaan, dat ze vanuit Duitsland zullen proberen, verder op te hitsen tegen le Pen. En ze weten, wat inslaat bij de fan van de staatsomroep. Reeds nu wemelt het op de sociale netwerken van de uitlatingen zoals deze: “Le Pen wordt door Poetin betaald om tweedeling te zaaien in Europa.” (Till Vennemann)

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/04/10/le-pen-bestes-ergebnis/