Duitse politiek naar het dieptepunt

Door: Wolfgang Hübner.

Het meest recente boek van Manfred Kleine-Hartlage “Systemfrage” (https://www.pi-news.net/2021/12/die-diktatur-des-kartells-fuehrt-in-den-abgrund/) komt in de analyse tot slotsom, dat de Berlijnse republiek veroordeeld is, te mislukken. Dit is het harde, ja vernietigende oordeel van een auteur, die zichzelf niet langer illusies maakt En iedere dag sinds het vvertrek van Merkel en de coalitieregering van kanselier Olaf Scholz bevestigt de sombere profetie van Kleine-Hartlage opnieuw. Het is niet alleen de catastrofale uitverkiezing van het politieke personeel aan de top, die het ‘hartland’ van Europa schaadt en blameert. Van veel meer betekenis is het ineenstorten van het Duitse politieke kaartenhuis door de oorlog in de Oekraïne.

Als een staat en de (nog) sterkste economie in Europa volledig afhankelijk is van de goede wil van Rusland en van diens olie- en gasleveringen, maar de oorlogstegenstander van Rusland Oekraïne nu juist uit Duitsland zware wapens https://www.pi-news.net/2022/04/zbigniew-brzezinski-sind-schwere-waffen-fuer-kiew-jetzt-unsere-erloesung/ moet ontvangen, dan is dat niet alleen hoogst absurd. Deze absurditeit laat tevens meedogenloos zien, naar wat voor gevaarlijke afgrond het Duitse afzien van zelfbeschikking en soevereiniteit leidt. In deze situatie kan Duitsland zelfs bijna naar believen door Litouwen, Polen en Kiev, allemaal staten onder grote invloed van het in Washington heersende machtscentrum van Biden, maar door Duits geld gefinancierd, worden voorgeleid.

Men hoeft geen rechtse of linkse patriot, maar slechts onafhankelijk denkend te zijn, om te begrijpen: Duitsland dient met daadkrachtige hulp van de Groenen en van de inheemse transatlantici van elke kleur, volkomen te worden overgeleverd aan het dictaat van de VS van Biden. Het is voor de momenteel in Washington toonaangevende kringen niet meer voldoende, om met Duitsland een veilig steunpunt in Europa te hebben. Ze willen nu ook een absoluut gehoorzame en afhankelijke vazal. En wel zo gehoorzaam en afhankelijk, als dat in de lange bezettingsjaren van Adenauer tot aan Kohl nog niet eens het geval is geweest. Om het duidelijk te zeggen: De werkelijke vijand van het elementaire Duitse belang zit in geen geval in Moskou, maar in Washington!

Het hoogstwaarschijnlijk door Washington en Kiev afgesproken weigeren van de Duitse president is een bewuste machtsdemonstratie tegenover Berlijn. Als kanselier Scholz zich nu over de bewuste vernedering van zijn partijgenoot https://www.pi-news.net/2022/04/die-ultimative-demuetigung-fuer-die-berliner-kriecher/ en formeel Duits staatshoofd alleen maar “ergert” in plaats van zich woedend toont, en vastbesloten tot tegenmaatregelen, dan getuigt deze reactie van volledige hulpeloosheid. Ja, het is een absolute capitulatie.

Dat deze capitulatie ook nog in Duitsland van verschillende kanten wordt goedgepraat en nog oogluikend wordt toegestaan, is het weliswaar schrikwekkende maar logische resultaat van een in volle vaart mislukkende republiek. De weg naar het onderste dieptepunt wordt steeds korter. En dat is niet de schuld van Poetin of van Biden, maar van de Duitsers-zelf.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/04/deutsche-politik-ganz-unten/