Plaats-van-de-misdaad-kerk in Nice geeft slachtoffers van de islamitische terreuraanslag een gezicht

Door: David Berger.

De kerk Notre-Dame-de-l’ Assomption in Nice heeft een eigen zijkapel ingericht als aandenken aan de drie slachtoffers van de islamitische terroristische aanslag op de gelovigen van de parochie op 29 oktober 2020. Zij geeft de slachtoffers een naam, een gezicht, en bereidt hen een ereplaats.

Nooit vergeten is in de zuid-Franse stad Nice de 29ste oktober 2020, waarop de terroristische aanslag van een extremistische Moslim aan drie gelovige katholieken het leven kostte. In de kerk Notre-Dame-de-l’Assomption werden de drie voor het gebed en de mis gekomen personen met een groot mes vermoord:

Onthoofd onder “Allahu Akbar”- kreten

“Het eerste slachtoffer was een 60-jarige kerkbezoekster, die door de dader de keel werd doorgesneden en daarbij bijna onthoofd. In aansluiting daarop vermoordde hij de koster Vincent L., een 54-jarige familievader, die juist de eerste mis van de dag voorbereidde, door meerdere steken in de hals. Het laatste slachtoffer was Simone B. S., een 44-jarige oorspronkelijke Braziliaanse, die zich om 8:54 u. aanvankelijk nog wist te redden door een nabijgelegen burger-restaurant binnen te vluchten, maar aldaar bezweek aan haar verwondingen.

Kort daarop stuitte een een cordon van de door een getuige gewaarschuwde Police municipale, d. w. z. de stadspolitie, in de corridor van de zij-uitgang van de kerk, door welke de 44-jarige vrouw was gevlucht, op de dader. Deze bedreigde de agenten en riep hierbij “Allahu Akbar”. De agenten schoten aanvankelijk met een taser op de man, daarop met hun dienstpistollen , bij elkaar 14 keer, en verwondden hem hierbij levensgevaarlijk. In de kerk werden het moordwapen – het betreffende mes – gevonden, zowel als een tas, waarin zich onder andere een Koran, twee mobiele telefoons en twee andere, ongebruikte messen bevonden”. (https://de.wikipedia.org/wiki/Anschlag_in_Nizza_20200)

De slachtoffers een gezicht geven
De dader, de Tunesiër Aouissaoui Bahrain, was pas op 9 oktober in Italië aangekomen als illegale vluchteling. Na de aankomst in Lampedusa werd hij naar Bari gebracht en aldaar geregistreerd door de politie (https://philosophia-perennis.com/2020/10/29/aouissaoui-bahrain/).

Intussen heeft de kerk, waarin de terroristische aanslag plaatsvond, een eigen zijkapel ingericht voor de martelaren van de 29ste oktober, die ik, ook in naam van de PP-lezers, die dit als passend beoordelen, – heb bezocht. Op de gedenkplaat in de kerk staat te lezen:

“Zalig de vredestichters, want zij zullen Zonen Gods worden genoemd.”

Hier op deze plek van Vrede en van Gebed werd op 29 oktober 2020 door barbaars geweld het leven genomen van
Nadine Devillers
Simone Barreto Silva
Vincent Loques

Zij werden het slachtoffer van de islamitische terreur …

Hier enkele indrukken:

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/04/22/tatort-kirche-in-nizza-gibt-opfern-des-islamischen-terroranschlags-ein-gesicht/