Frankrijk, Parijs en de getto’s: Een broedplaats voor opstand en geweld


Door: Alex Cryso.

Parijs, een stad om verliefd op te worden? Veelzijdig en veelkleurig? Volgens een reisgids heeft men daar het “Turkse pad”, dat niets onderdoet voor de straten van Istanboel. Daarnaast het ‘Little India’, de ‘Afrikaanse wijk’, en nog vele andere stadsdelen of stratenblokken, die getuigen van een sterk, niet- Europees stempel. Pakistan, India, Sri Lanka, Vietnam, Oost-Europa: Alles en iedereen schijnt intussen te zijn vertegenwoordigd, teneinde zij individuele stempel op de stad te drukken. Daarnaast ettelijke Marokkanen, Algerijnen en zwarte Afrikanen. Waar elke reisgids graag over zwijgt: Inmiddels staan 150 Parijse stadswijken en districten onder de controle van Islamisten. Aldus de stand van 2020. “Onderwerping” wordt realiteit, want hoe veelkleuriger ook Frankrijk wordt,, hoe meer tweedeling, afgrenzing en interne ontwrichting er uit voortkomt.

Hij, die het ook in dit land al opvalt, dat steeds meer stratenreeksen zijn doorwoekerd met Döner-eethuisjes, Turkse winkels en Sjisja-bars, zal in een stad als Parijs daar zelfs nog de overtreffende trap van ervaren. Allang zijn radicale Islamisten op weg om peu a peu de Sharia in te voeren. Steeds meer is er sprake van parallelle universums en van een regelrechte cultuurstrijd. En van de minder gunstige ontwikkelingen, die reeds in de jaren ’90 te voorzien waren. Terwijl men enerzijds spreekt van vrijheid van religie, wordt deze door anderen juist schaamteloos uitgebuit, om hun visie van de totalitaire staat tot uiting te brengen. Druppelsgewijs, totdat het tot Jihad tegen de ongelovigen komt.

Vooral de sociaal benadeelde klassen lijken regelrecht ontvankelijk te zijn voor de leer van het Salafisme. Voorsteden waarin de werkloosheid om en nabij de 40 procent ligt, waar de Drugshandel om zich heen grijpt en waar sprake is van ettelijke verscheurde gezinnen. Juist deze mensen krijgen het gevoel, tot een zekere elite te behoren, als ze zich bij de Islam aansluiten. Criminelen krijgen voor hun doen een zelf-gefabriceerde morele rechtvaardiging dat bijvoorbeeld de drugshandel aan ongelovigen niets verwerpelijks heeft. Politieke buitenstaanders worden met geweld buitengesloten, aan de vrouwen wordt de versluiering met fysieke bruutheid opgedrongen, de kinderen wordt opgelegd, zich te laten onderrichten in islamitische instituties. bondgenootschappen ontstaan tussen plaatselijke politici en islamisten. Dat wil zeggen: Geld en kiezersstemmen tegen privileges en Lobbyïsme.

Reeds in 2016 bracht een enquête aan het licht, dat officieel de helft van alle Moslim-jongeren in Frankrijk de Sharia als nieuwe staatsvorm wenst. Het aandeel aan islamitisch extremisme lag op een schrikwekkende 28 procent. 40 procent eiste, dat hun werkgever zich zou aanpassen aan de normen van de Islam. 60 procent wensten het hoofddoekverbod weer op te heffen. 74 procent van alle jonge Moslims zijn daarnaast van mening, dat het geloof boven de republiek zou staan,, in het jaar 2020, wel te verstaan. Al vroeg werd hoe dan ook duidelijk, dat een gettovorming vanuit een versterkte islamitische immigratie voortkomt. en dat de Islam maatschappelijk verval, maar allang geen veelzijdigheid meer betekent. Vooral de zogeheten banlieues zijn probleemgebieden, die geen immigratie meer verdragen. Vervreemde No-Go-area’s, waarin de Franse waarden niet langer gelden.

Lang voor de ongeregeldheden in Zweden, namelijk in oktober 2005, werd het Parijse migranten-getto Clichy-sous-bois het toneel van burgeroorlogachtige toestanden tussen Arabieren en Afrikanen. De aanleiding was het dodelijke ongeval van twee jongeren,, die zich op de vlucht voor de politie in een hoogspanningshuisje hadden verstopt,, om daar dodelijke stroomschokken op te lopen. Een derde raakte zwaar gewond. De golf van geweld slaat over op talloze banlieues. Het principe van de duizendvoudige vergelding voor één slachtoffer werd jaren later in Amerika opnieuw in werking gezet door George Floyd en Black Lives Matter. In Frankrijk heerste drie weken lang geweld in 274 steden en gemeenten, 10.000 auto’s werden in brand gestoken, meer dan 300 gebouwen zwaar beschadigd. Er waren 12.000 politieagenten op de been, meer dan 4.000 arrestaties werden verricht. En Helaas is ook hier weer de goedmenselijke waanzin waar te nemen: Zo nam de Franse Staat 48 miljard Euro ter hand om in het hele land bijna 600 probleemwijken te saneren en te verfraaien. Verbeterde verkeersverbindingen, gloednieuwe huizen: 151.000 wooneenheden werden afgebroken, 136.00 nieuw gebouwd, 320.00 gerenoveerd.

De problemen of beter gezegd de veroorzakers ervan, zijn evenwel nog steeds dezelfde. Achterhaalde huizen-façades of niet. Reeds in 2015 was twee-derde van alle bewoners van Clichy-sous-Bois Moslim. Het vormingssysteem aldaar faalt, de massale werkloosheid bloeit, de armoede neemt toe, de misdaadstatistiek ontploft,, de radicale Islam vindt zijn ideale voedingsbodem. Om en nabij de 200.000 migranten neem Frankrijk elk jaar ruwweg op. Allang zijn de voorsteden tikkende tijdbommen. Dat het met iedere ongeregeldheid erger wordt, is allang geen illusie meer.

Links:
https://de.parisinfo.com/was-ansehen-in-paris/paris-die-weltoffene-stadt/die-weltoffenen-viertel-von-paris/die-weltoffenen-viertel-von-paris
https://www.deutschlandfunk.de/kulturkampf-in-frankreich-radikale-islamisten-erobern-100.html
https://www.volksfreund.de/nachrichten/themen-des-tages/die-haelfte-der-jungen-muslime-in-frankreich-will-die-scharia-einfuehren_aid-6658474

https://www.bayernkurier.de/ausland/7072-wo-frankreichs-werte-nicht-mehr-gelten/

Door: Alex Cryso.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.conservo.blog/2022/05/04/frankreich-paris-und-die-ghettos-eine-brutstaette-von-aufstand-und-gewalt/