Turkije maakt Zelenski uit voor “domme komiek”

Door: Manfred Rouhs.

Een vertrouweling van de Turkse staatspresident Recep Erdogan heeft de Oekraïense president Volodomir Zelenski openlijk uitgemaakt voor “domme komiek”. Weliswaar is dit geen nieuwsbericht van enig “kwaliteitsmedium” in Duitsland, maar van de Amerikaanse “West Observer” https://westobserver.com/news/europe/turkey-calls-zelensky-stupid-comedian/. Volgens de gegevens komt de uitlating van Erdogan-vertrouweling en voormalig afgevaardigde van de regeringspartij AKP, Shamil Tayyar. Ze viel in het kader van een interview met de Griekse Staatstelevisie.

Zelenski had eerder kritiek op de Turkse regering, omdat ze ongelimiteerd Russische toeristen toegang verschaft. De Turkse Toerisme-industrie is blijkbaar niet bereid, om af te zien van omzetten met Russische gasten, alleen omdat er een oorlog woedt in de Oekraïne. Volodomir Zelenski had derhalve de Turkse regering en president Erdogan verzocht, “voor één kant te kiezen”, waartoe blijkbaar in Ankara niemand enige aanleiding ziet.

Turkije is terughoudend met kritiek op Poetin, en gaat door met zaken doen met iedereen, die het land geld oplevert.

Daarenboven voert zij momenteel haar eigen oorlog tegen Jezidische Koerden in Noord-Irak (https://www.pi-news.net/2022/04/tuerkische-massaker-an-kurden-im-irak-und-die-welt-schaut-weg/0 en beschouwt waarschijnlijk het binnenvallen van troepen van het ene land in een buurland als een in de politiek algemeen normale gang van zaken, waaraan niets ongewoons te ontdekken valt.

DE Russische reisvereniging ATOR heeft onlangs cijfers gepubliceerd over zijn omzetten op de feestdagen in mei. Volgens deze vielen ongeveer driekwart van de omzetten op reizigers uit Rusland en Turkije uit, gevolgd door reizigers uit de Verenigde Arabische Emiraten, uit Azië en Egypte. Een omzetdaling t. o. v. 2021 verrekende ATOR niet.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/05/tuerkei-beschimpft-selenskyj-als-dummen-komiker/