‘Neues Deutschland’en ‘Junge Welt’ over de dood van RAF-terroriste Inge Viett

Door KEWIL.

De beruchte RAF-terroriste Inge Viett (78) is overleden. Dat kan uit de pers grif worden opgemaakt, maar wat de twee communistische bladen ‘Neues Deutschland’ en ‘Junge Welt’ brengen omtrent de dood van deze misdadigster is, zoals altijd, eigenaardig.

“De jaren in de DDR heeft Inge Viett beschreven als de meest vervullende van haar leven. – zonder het provinciale, het bij vlagen afwijzende klimaat en de tekorten aan democratie te bagatelliseren. Tegelijkertijd deed het haar pijn, hoe weinig vele burgers in de DDR hun verworvenheden en waarden als antifascisme en solidariteit waardeerden…” (Neues Deutschland https://www.nd-aktuell.de/artikel/1163704.inge-viett-unerschrocken-linksradikal.html)

En de ‘Junge Welt’ over deze rode RAF-terroriste:

“Het type, dat als “links” deelnam aan de devaluatie van het socialisme in de DDR, stond haar grondig tegen. Zij verdedigde de eerste socialistische staat met kritische argumenten, maar was tevens van mening: ‘Alleen wie daar gewoond heeft, kan begrijpen, wat er is vernietigd.'”

Juist met het oog op de oorlog in de Oekraïne wil PI-NEWS er op wijzen, dat wij totaal geen banden hebben met het communisme. Als wij linkse bladen citeren als de “Jonge Wereld, gaat het alleen om geloofwaardige kritische artikelen met qua inhoud pro Rusland contra Oekraïne in dit conflict, maar nooit om een socialistische wereldorde en een overwinning van de communistische massamoordenaars-religie als economisch systeem tegen het kapitalisme. PI-NEWS schreef onder andere in 2011 over Inge Viett https://www.pi-news.net/2011/01/alte-bekannte/:

“Moeilijke jeugd, striptease-danseres in St. Pauli, lid van een terroristische beweging, die 34 mensenlevens op haar geweten heeft. Zijzelf bekwaamde zich in gijzelnemingen, gevangenen-bevrijdingsacties en dergelijke. In 1976 vluchtte ze met hulp van de Stasi uit het Huis van Bewaring in de DDR: In 1981 schoot ze in Parijs een Franse rechercheur overhoop, hij stierf in 2000 , 54 jaar oud, aan de gevolgen. In 1982 hielp de Stasi haar opnieuw, om onder te duiken in de DDR en en hielp haar aldaar aan baantjes en wisselend identiteiten.”

Hierbij blijft het!

Door: KEWIL.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/05/neues-deutschland-und-junge-welt-zum-tod-der-raf-terroristin-inge-viett/