Berlijn: Meldingsverbod voor aanvallen op Joden en homo’s

Door: David Berger.

Nauwelijks opgemerkt door de openbaarheid heeft het overkoepelend Justitieel Orgaan Berlijn de politie verboden om melding te doen van aanvallen op Joden en homoseksuelen. Hierdoor wordt ook de vraag vermeden naar groeperingen van daders, die hiervoor hoofdzakelijk in aanmerking komen. En er voor zorgt, dat haatmisdrijven tegen Joden en Homoseksuelen verder vrolijk in stand blijven.

Ongeveer 50 homoactivisten hebben zich gisteren ter gelegenheid van de Internationale homo- transgender- en andere vijandelijkheden verzameld voor het Kaufhaus Des Westen. Eregast van de door de voorbijgangers nauwelijks waargenomen manifestatie tussen twee in gebruik zijnde trambanen was de omstreden afgevaardigde van de Duitse regering voor de acceptatie van seksuele- en geslachtelijke veelzijdigheid, Sven Lehmann https://www.bmfsfj.de/bmfsfj/aktuelles/presse/pressemitteilungen/queer-beauftragter-lehmann-setzt-sich-fuer-offensive-gegen-queer-feindlichkeit-ein-197580.

In de toespraken en ok op de protestborden van de deelnemers aan de manifestatie werd er steeds opnieuw op gewezen dat “rechts-extremisten”(waaronder intussen iedereen wordt wordt bedoeld, die rechts van de Antifa-minister Faeser staat) de oorzaak zijn het toenemen van strafbare feiten tegen “dwarse mensen”.

https://twitter.com/DrDavidBerger?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1526550521745637376%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fphilosophia-perennis.com%2F2022%2F05%2F18%2Fberlin-meldeverbot-zu-uebergriffen-auf-juden-und-schwule%2F

Redenen voor gegevensbescherming?

Bijna tegelijkertijd berichtte de “Berliner Zeitung” https://www.berliner-zeitung.de/mensch-metropole/meldeverbot-zu-uebergriffen-auf-juden-und-schwule-wundert-berlins-datenschuetzer-li.228454 over een zonderlinge Berlijnse regelgeving: Volgens het bericht in de krant is er zeer recent voor de politie sprake van een meldingsverbod, als het gaat over Joden en homoseksuelen Zogezegd uit gegevensbescherming zou de politie de toedracht van het misdrijf, de plaats en de leeftijd van de getroffenen niet meer noemen:

“Van hoeveel homovijandige, hoeveel antisemitische- en hoeveel racistische gewelddadigheden er sprake is in Berlijn? Pas sinds jaren kan het aantal niet meer worden vastgesteld. Want de politie mag dergelijke delicten niet meer melden aan slachtoffer- en adviesinstellingen. Na voor een deel decennia uitgeoefende praktijk het Overkoepelend Justitieel Orgaan ze dat verboden – wat een golf van ontzetting heeft uitgelokt.”

Politiek-correct zwijgen over de daders

In het ergste geval kan worden vermoed, dat men heel bewust niet wil spreken over de sterke toename van gewelddadige excessen tegenover Joden en homoseksuele mannen om niet in verlegenheid te raken, doordat het geheel andere groeperingen dan AfD-aanhangers en gelovige Christenen zijn,, die de meeste daders voortbrengen.

Niet voor niets benadrukken daarom Cornelia Seebelt woordvoerster voor de strijd tegen antisemitisme, en Stefan Evers, dwarsdenker-politieke woordvoerder van de CDU-fractie Berlijn: “Problemen met homofobie, antisemitisme en haat-gerelateerd geweld worden niet opgelost, door ze te verzwijgen. Het kan niet zo zijn, dat slachtoffer – en rechercheteams in hun waardevolle werkzaamheden worden gehinderd uit overwegingen van gegevensbescherming.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/05/18/berlin-meldeverbot-zu-uebergriffen-auf-juden-und-schwule/