Broder smeekt Baerbock om vergiffenis: De “Oude Witte Man” in hem is doorgebroken

Door: David Berger.

Het ware karakter van mensen wordt regelmatig zichtbaar in extreme situaties. Dat is reeds duidelijk kenbaar gemaakt tijdens Corona, nu , in de Duitse oorlogswaan. wordt het overduidelijk. Althans bij de “Oude Witte Mannen”, die vanaf de sofa in hun koopwoning deze oorlog uitvechten. En zich daarbij voelen als helden, die jonge onnozele dames wensen te behagen.

“Baerbock heeft een hart en een ziel en een helder verstand”. De groene minister van Buitenlandse Zaken is in haar job gegroeid. “Learning by doing”, zegt Henryk M. Broder.

“De Oude Witte Man doorgebroken”

Toen hij haar nog kapot schreef, is in hem de Oude Witte Man doorgebroken. Nu denkt hij, dat “Baerbock de Duitse Buitenlandse politiek weer zou kunnen terugleiden naar de basis van de feiten”.

Het Youtube-kanaal van “Welt” heeft uit voorzorg de reacties onder de video verwijderd. Velen vaan de voormalige fans van Broder vergelijken zijn ommezwaai met die van Xavier Naidoo:

“Op de een of andere manier voelt het aan, of Broder ons jarenlang om de tuin heeft geleid”. – aldus een PP-lezeres gisteren in een bijschrift, waarmee ze ons opmerkzaam maakte op deze video.

En een andere reactie: “Aan het eind van de rit “zwenkt iedereen toch weer af’! Jammer. Ik zag Mijnheer Broder als een lichtbaken in de overigens zo mistige journalistiek. Jammer, heel jammer!”

Gejuich daarentegen bij de Groenen en de oorlogs-belusten: “Als een criticus van de Groenen hen nu prijst, hoor ik daar zeer van op. Een buitengewoon eerlijk en authentiek interview. De Groenen zijn de enige partij met met gevoel voor realiteit”. En: “Daar zal zijn kliek nog eens moeite mee hebben. Wat geil!”

Sterk verlate Tweede Jeugd?

De juiste vragen hierover stelt Henryk R. Chrusciel op Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100024121062487:

  • Vertoont Henryk M. Broder nu een totale omslag, die wij ons juist van hem niet konden voorstellen? Uitgerekend de Henryk, die een instituut van formaat, zoals de Groenen heeft gebrandmerkt als vleesgeworden domheid, kruipt nu richting kruis, doet boete zoals Xavier Naidoo en prijst mevrouw Baerbock de hemel in, zodat het een mens het bloed in de aderen doet stollen of hem minstens de haren te berge doet rijzen!

  • Maar waarom doet hij dat?
  • Waarom zet hij zijn reputatie als scherpslijper en briljant criticus op het spel?
  • Vreest de eminente heer op leeftijd om vanwege zijn kritische houding door de mainstream media te worden uitgesloten en belangrijke inkomstenbronnen te verliezen? Volgens zijn eigen zeggen kan hij geen aanspraak maken op pensioen!
  • Lijdt hij aan het Stockholmsyndroom en is hij intussen enthousiast geworden voor de Groene politiek, door welke de heersende klasse en ook de zogezegde opponenten worden gedreven?
  • Steken lenteachtige gevoelens ten opzichte van een jonge, aantrekkelijke vrouw bij hem dusdanig de kop op, dat hij voor haar al zijn overtuigingen en waarden overboord gooit en hierdoor van zichzelf een ouwe gek maakt?

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/05/19/broder-bittet-um-baerbock-um-vergebung-der-alte-weisse-mann-sei-bei-ihm-durchgebrochen/