Islam-critica Leyla Bilge vierde bruisend verjaardagsfeest

Door: David Berger.

Onze PP-foto Van De Week is bij uitzondering weer eens zeer persoonlijk. Afgelopen weekeinde vierde een goede vriendin de Duitse activiste van Koerdische afkomst en AfD-politica Leyla Bilge na vele jaren weer eens met talloze vrienden en met een bruisend feest tot diep in de vroegzomer-nacht geheel officieel in Berlijn haar verjaardag.

Ik ken Leyla van nabij sinds de voor furore zorgende “Vrouwenmars” van 17 februari 2018 in Berlijn. Vanaf het begin heb ik haar enorme moed,, haar intelligentie en de energie, waarmee ze heeft gestreden tegen de islamisering, resp. een “sluipende invoering van de Sharia” bewonderd.

Heldin van de Vrouwenmarsen

Bij de inleidende manifestatie van de eerste Vrouwenmars https://philosophia-perennis.com/2018/02/18/berliner-frauenmarsch/ had ik vervolgens ook de eer – naast de geweldige Imad Karim – te spreken. Dat was slechts mogelijk, doordat meer dan een dozijn politieagenten Leyla, Imad en mij dwars door een hysterisch schreeuwende, agressief met flessen naar ons gooiende en volledig doorgedraaide menigte van de zg. “Antifa” ons naar de plaats van de manifestatie begeleidde. Ook hier was het weer Leyla die met grote moed en voortvarendheid alles had gearrangeerd.

Spreekster bij de Grote Demonstratie in Cottbus

Voor de Tweede Vrouwenmars, waaraan ik niet kon deelnemen, had Leyla de voormalige strijdster voor de burgerrechten in de DDR Angelika Barbe, de Syrisch-Orthodoxe kloosterzuster Hatune Dogan en de parlementsafgevaardigde voor de AfD Nicole Höchst als spreeksters kunnen krijgen. Op een van de Grote Demo’s in Cottbus traden Leyla en ik samen op.
https://philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2018/04/leyla-bild-und-david-berger-200×300.jpeg

Ook andere projecten werden gepland, o. a. in de bibliotheek van PP. Tijdens Corona en mijn “Exil” in Keulen en elders werd het vervolgens wat stil rondom onze vriendschap. Des te meer verheugde het mij, toen ik van Leyla een uitnodiging ontving voor mij en mijn vriend voor haar verjaardag.

Het waren het afgelopen weekend fantastische, gemeenschappelijke uren, die weleens de aanleiding zouden kunnen worden om aan nieuwe projecten te denken…

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/05/29/islamkritikerin-leyla-bilge-feierte-rauschendes-geburtstagsfest/