Terugkeer van DiTiB op hessische scholen is een catastrofe

Door: David Berger.

Overeenkomstig een vonnis in tweede instantie van het Hessisch Constitutioneel Gerechtshof mocht de deelstaatregering de samenwerking met het Turks-soennitische moskeeverbond DiTiB met betrekking tot het zg. “overtuigings-georiënteerde islamitische Godsdienstonderwijs” niet stoppen.

Na steeds hoorbaarder wordende twijfels aan de feitelijke geschiktheid had de deelstaat de DiTiB twee jaar geleden verbannen uit de hessische scholen. Het vonnis kan niet worden aangevochten.

Ontzet liet de woordvoerder voor vormingspolitiek van de AfD-deelstaatfractie, Heiko Scholz, zich over het vonnis uit: Bei nadere beschouwing is het vonnis van het Constitutioneel Gerechtshof “een catastrofe, stelt het schijnbaar de hoogst omstreden DiTiB in het gelijk en bekrachtigt deze door het Turkse Erdogan-regime rechtstreeks beïnvloede en gestuurde vereniging in haar streven, jonge mensen, niet alleen van Turkse herkomst, te islamiseren.

Niet verenigbaar met de waarden van de Grondwet

De DiTiB is “een door en door ondemocratische, de waarden van onze grondwet diametraal tegensprekende organisatie, waarin het antisemitisme, de verheerlijking van oorlog en Osmaans grootstatelijk gedoe, haatprediking en het vergoelijken van de volkerenmoord op de Armeniërs deel uitmaakt van het speerpunt van hun propaganda en die in Duitse scholen niets te zoeken heeft.”

Het eigenlijke schandaal is niet het op een democratisch rechtsstaatprincipe gebaseerd vonnis van het deelstatelijk Constitutioneel Hof, maar de “naïviteit van de deelstaatregering,, die, voorafgaande aan de afkondiging van de samenwerking met DiTiB klaarblijkelijk heeft verzuimd, haar handelswijze juridisch te laten checken en nu de “gewillige Erdogan-waterdragers nederig de vrije hand dient te geven”.

DiTiB eindelijk verbieden!

Gesterkt door het vonnis valt het “te vrezen, dat de DiTiB met haar salafistische propaganda en haar Israël-haat in onze scholen binnen de kortste keren tot nieuwe, hoogste proporties zal weten op te blazen.

Duidelijke taal komt ook van de Islam-kenner Abdel-Hakim Ourghi: “De DiTiB moet eindelijk worden verboden. Zij is een gevaar voor onze samenleving, voor onze waarden en zelfs voor de lokaal aanwezige Moslims.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2022/06/01/ditib-rueckkehr-an-hessische-schulen-ist-eine-katastrophe/