Corona-maatregelen opgeheven: Rechter aangeklaagd wegens rechtsverkrachting

Door: Manfred Rouhs.

Een kantonrechter in Weimar wordt ervan verdacht, zich “bewust en op zwaarwegende manier te hebben gedistantieerd van Recht en Wet”. Dat bericht de “Legal Tribune Online” https://www.lto.de/recht/nachrichten/n/urteil-maskenpflicht-schulen-weimarer-amtsrichter-anklage-rechtsbeugung/. Hij heeft in 2021 de mondkapjesplicht op twee scholen beoordeeld als zijnde wederrechtelijk en ze met onmiddellijke ingang opgeheven (https://www.lto.de/recht/hintergruende/h/ag-weimar-9f14821-corona-familienrichter-schule-masken-ministerium/).

Hiermee heeft hij gevolg gegeven aan de intentie, “de zogenaamde on-werkzaamheid en schadelijkheid van de door de staat genomen maatregelen ter bestrijding van de Corona-pandemie publiekelijk voor te stellen”. Als familierechter heeft hij daarnaast zijn bevoegdheden overschreden en actief gezocht naar ouders, die het niet eens waren met de Corona-maatregelen op de scholen, teneinde de betwiste zaak aan zichzelf te trekken en op de ongewenste manier een beslissing te kunnen nemen.

Hier wil Justitie niet passief toekijken en klaagt zij de rechter thans aan wegens rechtsverkrachting. Hem dreigen een geld- of zelfs gevangenisstraf, evenals ontslag uit Staatsdienst.

“Eén gestraft, duizend opgevoed”, heette het ooit in het oude Rome. De staat brengt mogelijk zijn justitie op de rails voor toekomstige confrontaties met de Plebejers.
Opmerkelijk is hierbij vooral, dat Justitie voor zichzelf claimt, in het bezit te zijn van een officiële waarheid over Corona en absoluut te weten, welke maatregelen ter indamming van de epidemie schadelijk, en welke nuttig zijn.

Men mag zich afvragen, hoe ver weg een geweldsuitbarsting in Duitsland nog is. Het verschil met een dictatuur is voor Jan Modaal niet meer zo gemakkelijk uit te maken.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/06/corona-massnahmen-aufgehoben-richter-wegen-rechtsbeugung-angeklagt/