Wordt Sawsan Chebli Duits minister van Binnenlandse Zaken?

Door: Manfred Rouhs.

In het door Nancy Faeser naar het lijkt zonder succes geleide Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken is de goedbetaalde post van Staatssecretaris voor Migratie en Bevolkingsbescherming vrijgekomen. De Staatssecretaris tot nu toe Helmut Teichmann heeft dit ambt de rug toegekeerd. Als zijn opvolgster zou de SPD-migratiespecialiste Sawsan Chebli ter discussie staan, beweert de “Focus” https://www.focus.de/politik/deutschland/top-beamtin-fuer-15-000-euro-im-monat-gesucht-innenministerin-vergibt-spitzen-job-eine-frau-koennte-faeser-gar-beerben-wollen_id_107946742.html.

Naar een met 14.985 euro per maand gehonoreerde bezigheid zou Rolex-horlogedraagster uit Berlijn wel eens oren kunnen hebben. In het onderwerp Migratie toonde zij reeds in de jaren 2016 tot 20221 grote belangstelling als staatssecretaris voor Burgerschaps-engagement en internationaal in de Berlijnse Senaatskanselarij. Of wat betreft Sawsan Mohammed Chebli voor de Bevolkingsbescherming hetzelfde geldt, mag mogelijk gerust worden betwijfeld.

Nancy Faeser is, naast Duits Minister van Justitie Christine Lambrecht de verschrikkelijkste specialistische miskleun in het kabinet van Olaf Scholz. Daarom dient ze het komende jaar te worden weggepromoveerd naar de Hessische deelstaatpolitiek, zo gaan de geruchten. In dit verband speculeert de “Bild”- krant https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/nancy-faeser-krimi-um-top-job-80320632.bild.html:

“Binnen het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt besmuikt beweerd, dat Chebli verregaande ambities heeft, om na een mogelijk vertrek van Faeser naar Hessen, zelfs haar opvolgster te worden als Minister van Binnenlandse Zaken.”

Het mag echter worden betwijfeld, of Nancy Faeser een staatssecretaris in huis zal halen, aan wie ambities worden toegeschreven, haar politiek op te volgen. Het is eerder gebruikelijk, om dergelijke posities op te vullen met mensen, die in staat zijn, zich geruisloos in te passen. Grenzeloos ambitieuze paradijsvogels worden door eerzuchtige ministers normaal gesproken principieel van het lijf gehouden.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/06/wird-sawsan-chebli-bundesinnenministerin/