De macht van de Globalisten: De mierenhoop van de Wereld

Door: SELBERDENKER (deel II)

Op de weg naar de nieuwe mierenhoop van Klaus Schwab is het niet alleen belangrijk, door middel van onteigening van vrije mensen afhankelijke knechten te maken maar ook om controle over de massa’s te krijgen.

Door de “zegeningen” van de digitalisering door smartphones sociale media, “Corona-Apps”, elektronische betaling enz. weet men niet alleen wat de mensen consumeren, welke voorliefdes en contacten ze hebben men weet ook hoe ze zich bewegen en waar ze zich ophouden. Camera’s met gezichtsherkenning dienen niet alleen ter ontsluiting van smartphones of ter afweer van terrorisme, ze kunnen ons zo ook onze vrijheid afnemen. Iedere burger wordt een gemakkelijk te bewaken object. De vrijheid wordt beknot, bewaakbaarheid komt voor haar in de plaats.

Het digitale geld van de Centrale bank zou deze vrijheid ook kunnen verstoren. Van planningen https://www.zeit.de/politik/ausland/2022-03/usa-joe-biden-notenbank-digital-dollar-kryptowaehrung De is reeds sprake. De Deutsche Bank wil al gauw geen contant geld meer uitgeven https://www.tagesschau.de/wirtschaft/unternehmen/deutsche-bank-bargeld-schalter-101.html. Mieren dienen bewaakt te kunnen worden , zodat jullie scharrelaars beheersbaar en berekenbaar blijven.

Ze willen niet langer vrije individuen die tezamen economie bedrijven, ze willen gereguleerd gebruiksvee, waarmee ze gemakkelijker economie kunnen bedrijven en calculeren. Een zinnebeeld hiervoor is de nieuwe smartphone-mens. De smartphone is praktisch,, maar het schept niet meer individualisme zoals wordt voorgespiegeld,, maar het tegendeel. Hier zitten de mensen in de trein en staren naar hun mobiel. Iedere mier voor zichzelf. Geen oogcontact, geen smalltalk, geen glimlachje.

Het eerste “goedemorgen” wordt pas gewenst, daar, waar men zijn functie inneemt,, op de werkplek. De mens is een functie-eenheid of wordt door de sociale staat ingezet als consumptie-eenheid. De apparatuur vervangt in toenemende mate het sociale contact. Men heeft duizend vrienden bij Facebook, niettemin helpt niemand jen bij een verhuizing. De wereld wordt steeds sterker waargenomen via het beeldscherm. Wat via het beeldscherm komt en wat niet, dat beslissen evenwel de nieuwe bewakers over de alomtegenwoordige, toenemende censuur.

Oppermachtige tegenstanders

Langzamerhand worden de mensen aldus daarheen gedreven, waar ze misschien helemaal niet heen willen. Nochtans gaat het de massa ogenschijnlijk goed. Evenwel, wanneer eerst het eigendom is geroofd, digitaal geld en het digitale gezondheids-ID zijn ingevoerd, dan is er geen weg terug meer.

De tegenstander schijnt oppermachtig te zijn. Maar misschien ontstaat er een gemeenschap van de meest uiteenlopende mensen uit verschillende landen, die mogelijk in het verleden nog bittere vijanden waren. Een dergelijke gemeenschap kan vervolgens tegen de mordor ingaan. Uiteindelijk komt het echter nog steeds aan op het individu, zo klein als hij of zij ook mag zijn.

Deel I: Socialisme van de superrijken of democratie van de VIP’s

Door: SELBERDENKER
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/06/die-macht-der-globalisten-der-weltameisenhaufen/