Plannen van de Duitse regering: Vanaf de herfst wederom algemene mondmaskerplicht?

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. Nochtans mogen de Duitsers zich verheugen op de zomer en op talrijke Corona-versoepelingen. Maar reeds spoedig zou het daarmee weer voorbij kunnen zijn. De politiek namelijk alweer luidop na over omvangrijke beperkingen, op zijn laatst in de herfst.

Onder andere is is er vanaf oktober een nieuwe algemene mondmaskerplicht gepland. Dit is nu vanuit regeringskringen doorgesijpeld, de “Welt am Sonntag” heeft er over bericht. Volgens dit bericht dient een mondmasker niet meer slechts in openbare vervoersmiddelen, medische instellingen en senioren-inrichtingen worden gedragen, maar tevens weer in de detailhandel en in de gastronomie. In jet openbare personenvervoer werd de mondmaskerplicht al zonder meer nooit afgeschaft.

Volgens het bericht dient het plan als zogeheten “O-O-regel” – van oktober tot Pasen (= ‘Ostern’ – vert.) Minister van Volksgezondheid Lauterbach (SPD) wilde zich op de persconferentie niet nader uitlaten, verklaarde niettemin, dat de hoekstenen voor de toekomstige maatregelen “nog voor het zomerreces” geformuleerd zouden moeten zijn. Hiertoe behoorde ook een vaccinatiecampagne met verscheidene vaccinatiestoffen, evenals een concept voor de meer doelbewuste inzet van medicijnen bij lijders aan Covid.

De momenteel geldende regels van de besmettingsbeschermingswet m. b. t. Corona lopen af op 3 september. Ze beslaan nog slechts enkele zogeheten basis-beschermingsbesmettingsregels. Verschillende deelstaten dringen al aan op nieuwe verscherpingen, eveneens politici van CDU,, Groenen en SPD. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/06/20/plaene-der-bundesregierung-ab-herbst-wieder-genereller-