Zwembad-waanzin: De zoveelste kloppartij in Berlijn

Door: Manfred Rouhs.

Net een week geleden werd Het openbare leven opgeschrikt door een multiculturele kloppartij in het ZZomerbad aan het Insulaner in Berlin-Steglitz (https://www.pi-news.net/2022/06/massenschlaegerei-in-berliner-freibad/). Nu moest het in opspraak geraakte Columbiabad in Berlin-Neukölln zelfs worden ontruimd en gesloten, omdat de politie een opstand van jonge Arabische mannen niet onder controle kreeg.
Foto’s en video’s van de gebeurtenissen zijn er tot nu toe nog niet. Echter wel een bericht van de “Bild”-krant https://www.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/sommerbad-neukoelln-frau-21-an-rutsche-die-nase-gebrochen-80526682.bild.html

Volgens dit bericht zou het weer zijn begonnen met waterpistolen. Een jongeman zou vervolgens een jonge vrouw vanaf korte afstand waster in het gezicht hebben gespoten waarop zij hem zou hebben bespuugd. Hierop verpulverde de man zeer on-charmant het neusbeen van de 21-jarige vrouw. De politie en medewerkers van een veiligheidsdienst kwamen opdagen, maar werden in het nauw gedreven door 250 jongemannen uit Neukölln. De beheerder zag hierop geen andere uitweg meer dan het zwembad te ontruimen en te sluiten.

De “Welt” citeerde daarnaast in het kort Peter Harzheim,
https://www.welt.de/politik/deutschland/video239499617/Gewalt-im-Freibad-Sehe-hauptsaechlich-Personen-mit-Migrationshintergrund-auf-den-Bildern.html, de president van het Rijksverbond van Duitse badmeesters. Die merkte op, dat geweld in het zwembad “op de grote steden waarin verschillende culturen leven, is gefixeerd”. Op de beelden ziet hij “hoofdzakelijk personen met migratie-achtergrond”.

Dit vat de situatie heel goed samen.

Aan het Columbiabad in Berlin-Neukölln ligt het in elk geval niet. Dat is modern, mooi, rustig en vredig – elke morgen, vóór zijn deuren worden geopend voor badgasten. De mensen zijn het probleem!

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/06/freibad-irrsinn-die-naechste-massenschlaegerei-in-berlin/