NL: Boeren in opstand – elke derde boerderij moet worden gesloten of onteigend!

Door: Redactie PI.

Energiecrisis is verleden tijd, in Holland is er thans sprake van stikstof-alarm! Uitgerekend in tijden, waarin het spook van levensmiddelenschaarste wordt bezworen, veroorzaakt de “Green Deal” van de almachtige, mensvijandige EU bij Commissaris Frans Timmermans de eis over heel Europa tien procent van de agrarische gebieden stil te leggen.

Om deze waanzin te helpen dorzetteen wordt in Holland een stikstofprobleem voorgewend. Op deze basis wil men de veehouders – die de belangrijkste veroorzakers worden genoemd – dwingen, hun bedrijven op te geven. De Nederlandse “minister voor klimaat en stikstof”, Christianne van der Wal, maakte bekend, dat 30 procent van de veeboeren hun bedrijven zouden moeten opgeven. De betreffende boeren hebben nu de keuze, hun boerderijen vrijwillig op te geven en zich op de landbouw te richten, of te garanderen, hun beroep nooit meer uit te oefenen – slechts dan worden ze min of meer schadeloos gesteld. Wie zich niet schikt, dient door de staat te worden onteigend, zo heet het. Zo wil men tot 2030 de stikstof-emissie tot om en nabij de 95 procent verminderen.

Voor minstens een derde van de agrariërs gaat het dus puur om het overleven. Geen wonder dus, dat het protest met steeds driestere middelen tot uiting wordt gebracht. De woedende boeren blokkeren sinds weken steeds opnieuw de straten en posteren voor overheidsgebouwen, teneinde hun ontstemming te laten blijken. Vandaag werden o. a. de inritten tot enkele supermarkten versperd. Ook werd er aangekondigd, dat de toegangen naar de internationale luchthaven in Amsterdam zou worden geblokkeerd. Een paar dagen geleden hadden ze met hun trekkers een politieblokkade doorbroken en het huis van de minister bespoten met gier https://www.agrarheute.com/politik/bauern-wollen-niederlande-heute-lahmlegen-595300. Hierop verkondigde de politie, hard tegen de demonstranten op te treden, wat echter waarschijnlijk een nieuwe escalatie ten gevolge zal hebben.

Inn Duitsland wordt weliswaar nog niet onteigend, maar dankzij de groene Eco-dictatuur wordt ook hier te lande niet veel beter omgegaan met degenen, die die bij ons voor gevulde borden zouden kunnen zorgen – als men ze hun gang zou laten gaan. (lsg)

Door: Redactie PI
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/07/nl-bauernaufstand-jeder-3-hof-soll-geschlossen-oder-enteignet-werden/