26 februari 1993 – de vergeten aanslag op het World Trade Center

Door: Alex Cryso.

Op 11 september wordt de 21ste verjaardag herdacht van de vernietigende islamitische aanslagen op het World Trade Center in New York. De ineenstorting van de zogeheten Twin Towers geldt als officiële inleiding van de tot op heden niet eindigende globale islamitische terreur, maar tevens als de ultieme oorlogsverklaring aan de westerse kapitalistische wereld.

Reeds acht jaar eerder, om precies te zijn op vrijdag 26 februari 1993, dienden de twee wolkenkrabbers al eens opgeblazen te worden: Ook nu waren islamitische fanatici bezig, in plaats van theatrale vliegtuigcrashes werd evenwel gekozen voor een ietwat meer conventionele manier. Het totaalgebeuren zou echter even verbijsterend gruwelijk geweestzijn, temeer, daar de zes terroristen de dood van om en nabij de 50.000 mensen op de koop toe genomen zouden hebben.

Ondeugdelijk explosief materiaal – Klinkt plausibel!

In Maart 1994 werden vervolgens vier mannen veroordeeld met de namen Hahmud Abouhalima, Ahmad Ajaj, Nidal Ayyah en een Palestijn genaamd Mahammed Salameh. In November kwamen daar de beramer en organisatore Ramzi Yousef en zijn assistent Eyad Ismoil bij. op de genoemde terreur-dag brachten de aanslagplegers een vrachtwagen in de ondergrondse garage van de noordelijke toren van het World Trade Center, die was beladen met explosieven in de vorm van 700 KG zwaar Ureumnitraat-waterstofgas, tot ontploffing.
https://youtu.be/4eJOs9j0_mg
Het is ongeveer twaalf uur ’s middags, een kwartier later ontploft de bom. Het plan is simpel: De Noordelijke Toren zou als gevolg van de explosie moeten instorten en hierbij tevens in get tweede gebouw in elkaar moeten storten. Zes mensen werden gedood, 1.042 raakten gewond. Het eigenlijke plan om het World Trade Center te vernietigen zou pas op 9/11 navenant worden omgezet. Als reden voor de uiteindelijk mislukte aanslag van 1993 werd ondeugdelijk explosief materiaal genoemd.

Het beramen van de tweede aanslag bleef in de familie

Voor de New Yorkse brandweer was echte de eerste poging al het grootste geval in de toen 128-jarige geschiedenis van de stedelijke brandbestrijders. Naast een 45 meter grote explosie-krater bleven 1,8 ton puin achter. De drukgolf was op een afstand van drie kilometer waar te nemen. De aanslag zelf geldt als eerste officiële islamitische aanslag op Amerikaanse bodem. Alle daders zitten tot op heden in Amerikaanse gevangenissen,, verdeeld over verschillende Amerikaanse staten.

Tot zijn arrestatie werkte de uit Koeweit afkomstige Yousef samen met zijn oom Khalid Sheik Mohammed aan complotten tegen de Verenigde Staten, zoals bijvoorbeeld het kapen van vliegtuigen. Yousef is een trotse openlijke terrorist en ooit de belangrijkste leerling van de tot levenslang veroordeelde New Yorkse haatprediker Abdel Rahman, Sheik Mohammed geldt als één van de vermoedelijke draadtrekkers van 9/11.Kompaan Salameh behoorde aantoonbaar tot de islamitische fundamentalisten met een directe verbinding naar Al-Quaeda. Hij en Yousef deelden hun haat voor Amerika.

Gerelateerde links:

https://www.loquis.com/de/loquis/1129894/1993+Bombenanschlag+auf+das+World+Trade+Center

https://www.tt.com/artikel/14050904/vorbote-zu-9-11-der-anschlag-im-world-trade-center-von-1993

https://www.sueddeutsche.de/politik/ein-bild-und-seine-geschichte-als-die-idee-geboren-wurde-das-world-trade-center-zu-zerstoeren-1.3880061

https://de.wikipedia.org/wiki/Bombenanschlag_auf_das_World_Trade_Center_199

Door: Alex Cryso.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.conservo.blog/2022/07/05/26-februar-1993-der-vergessene-anschlag-auf-das-world-trade-center/