NL: Boerenprotest: Politie schiet met scherp op demonstranten!

Door: Redactie PI.

De escalatie bij de boerenprotesten in Holland was al sinds dagen te voorzien (https://www.pi-news.net/2022/07/nl-bauernaufstand-jeder-3-hof-soll-geschlossen-oder-enteignet-werden/). Dinsdagavond was het zo ver, politieagenten openden in Heerenveen aan de afslag naar de A23 het vuur op een aan hen voorbijrijdende tractor. Elders werden deelnemers aan de demonstratie met getrokken wapens bedreigd, teneinde ze te dwingen, uit te stappen.

Bij het doelbewuste lossen van schoten in Heerenveen https://vilt.be/nl/nieuws/nederlandse-politie-schiet-met-scherp-op-boeren raakte weliswaar niemand gewond, alleen de tractor werd beschadigd, niettemin schijnt hiermee een volgende escalatiedrempel in het scenario van de staat tegen zijn burgers ontstoken te zijn.

Al sinds weken protesteren de Nederlandse boeren tegen de plannen van de EU ter vernietiging van de agrarische economie en sinds kort ook tegen hun “minister van Milieu en Stikstof”, Christianne van der Wal, die bekendgemaakt heeft, dat minstens 30 procent van de veehouderijen gesloten zouden moeten worden, of anders de boeren van hun huis en hof zouden moeten worden beroofd – onteigend dus.

De politie probeert, zich er uit te praten en verklaart, dat de geloste schoten het gevolg waren van een bedreigende situatie. Alleen pech, dat er sprake is van een video waarop te zien valt, dat dat de trekker op geen enkele manier op de agenten toe- maar enkel langs ze heengereden is. Nu moet er weliswaar een onderzoek plaatsvinden naar de geloste schoten, wat echter niet wegneemt, dat hier een zoveelste taboe werd doorbroken, als de staat met scherpe munitie gaat reageren op een basisrecht – namelijk de vrijheid van demonstratie.

Waanzinnige ideologisch georganiseerde politiek, je reinste burgervijandigheid, roofridderschap van staatswege en met gevaarlijke dreiging met- resp. uitvoering van geweld tegen grondrechten – dat is de verkondiging van de democratie van de kant van de regeerders en een reeds helemaal niet meer sluipende weg naar een totalitair, mensen-verachtend regime. (lsg)

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/07/nl-bauernprotest-polizei-schiesst-auf-demonstranten/