Verbond van Huisartsen eist aftreden van Karl Lauterbach

Door: Manfred Rouhs.

Het Verbond van Huisartsen “Eed van Hippocrates” zowel als onafhankelijke medici brengen zware beschuldigingen in tegen Minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach, van wie ze eisen, dat hij aftreedt. Dit bericht de “Epoch Times https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/seines-amtes-nicht-wuerdig-aerzteverband-fordert-lauterbachs-ruecktritt-a3885543.html “, terwijl de MSM de uitlatingen van de huisartsen niet de moeite waard vinden en er over zwijgen.

Aanleiding tot de eis tot aftreden was een uitlating van de minister in een openbare toespraak o. a. voor verpleegkundigen in Maagdenburg op 22 juni 2022. Hierbij betwistte Lauterbach verpleegkundigen, die stelling hebben genomen tegen een vaccinatieplicht, generaliserend, een effectieve bijdrage aan de bestrijding van de pandemie te hebben geleverd. Lauterbach sprak:

“Zij, die hier protesteren tegen vaccinatie, hebben hieraan geen bijdrage geleverd en zouden hier eigenlijk niet moeten zijn! Zij hebben niet het recht, hier te zijn! Hier bevinden zich degenen, aan wie wij het succes te danken hebben. U heeft geen bijdrage geleverd. En ik vind het een onbeschaamdheid, dat u nog het lef heeft, om hier de demonstratie te misbruiken van hen, die haar toekomt, die hebben gewerkt die dat thans weer doen, die de lasten dragen. Uw werk heeft geen bijdrage opgeleverd.”

De Beierse epidemioloog Dr. Friedrich Pürner schreef daarop op Twitter, dat Lauterbach een “splijtzwam van de samenleving” is en hij diende ook direct een verzoek tot aftreding in:
“Verontschuldigt u zich alstublieft voor uw kwetsende uitlating en treedt u af. Wat u hier neerzet, is onwaardig.”

In een op 5 juli gepubliceerde open brief aan Duitse toppolitici, op de allereerste plaats aan de Duitse president bevestigen de artsen van het Verbond “Eed van Hippocrates” de uitlatingen van Lauterbach in Maagdenburg als “niet waardig” voor een minister”. Daarnaast bekritiseren ze dat Lauterbach berichten over bijwerkingen van vaccinaties niet zou nagaan.

Het Verbond twijfelt bovendien aan de onafhankelijkheid van Lauterbach, omdat de minister 12 jaar lang samen met de Bertelsmann-erfgename en miljardaire Liz Mohn tot de Raad van Toezicht van de privékliniek Rhön AG behoorde. Ze beschuldigen hem ervan, “wegbereider te zijn van door vele mensen in het land als gevaar voor de gezondheid ervaren economisering van het gezondheidswezen” te zijn.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: //www.pi-news.net/2022/07/aerzteverband-fordert-ruecktritt-von-karl-lauterbach/